RASKOŠ I SJAJ: zavirite u unutrašnjost palata britanske kraljevske porodice

Kraljica Elizabeta II i članovi njene porodice imaju nekoliko dvoraca i rezidencija, ali jedna palata je svima najomiljenija. Pogledajte kako izgleda!

RASKOŠ I SJAJ: zavirite u unutrašnjost palata britanske kraljevske porodice Foto: Profimedia

Blistavi podovi pokriveni debelim tepisima, kristalni lusteri i ogledala, skupoceni stilski nameštaj, bogata štukatura u zlatu, visoki zidovi presvučeni brokatom, oslikane tavanice i mozaici krase kraljevske dvorce širom sveta. Dugački hodnici i otmeni saloni naglo ožive za vreme prijema, proslava i venčanja, kada se dvorska kapija širom otvori za visoke zvanice i ugledne pripadnike plemstva, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: 5 FATALNIH LJUBAVI U KRALJEVSKOJ PORODICI: neki su se odrekli prestola i porodice, a neke ljubavi su završene tragično

Britanska kraljevska porodica poseduje nekoliko dvorova i rezidencija. Glavna palata je Bakingemska palata u Londonu.

Kraljica Elizabeta II i članovi njene porodice najviše vole zamak Vindzor. To je najveći i najstariji naseljeni dvorac na svetu, izgrađen još u 11. veku i sedište britanskih vladara skoro hiljadu godina. Kralj Henri III ga je dogradio, a Edvard III učinio najraskošnijim dvorcem srednjeg veka. Za vreme održavanja Ester court-a od aprila do maja, zamak postaje kraljičina zvanična rezidencija. Takođe, ovde se održavaju i prestižne konjičke trke Royal Ascot, što kraljica i pripadnici plemstva i džet-seta nikako ne propuštaju.

KAKO IZGLEDA DVORSKA VEČERA ZA 160 ZVANICA POGLEDAJTE OVDE!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan