KAKO DA RENOVIRATE STARU KUĆU NA MODERAN NAČIN: oduševiće vas ovaj dom koji spaja tradicionalno i moderno (FOTO)

Sjajne ideje kako da spojite staro i moderno. Enterijer ove tradicionalne kuće će vas oduševiti!

Foto: Brent Moss Photography / Project: Rowland+Broughton Foto: Brent Moss Photography / Project: Rowland+Broughton

Od svog osnivanja arhitektonska firma Rowland+Broughton kreira samo nagrađivane projekte. Savršenstvo njihovog rada efekat je rigoroznog procesa dizajna. Da bi projekti i insipracija bili na tako visokom nivou, arhitektonski tim stalno istražuje moderna dizajnerska rešenja: od hotela i restorana do nameštaja i modernih dizajn portala. Oni traže samo najbolje a rezultat njihove inspiracije videćete i u ovoj zanimljivoj kući.

PROČITAJTE JOŠ: RENOVIRANA GRADSKA KUĆA SA POSLOVNIM PROSTOROM: ideje za moderan enterijer i funkcionalan nameštaj (FOTO)

Projekat "Game On" odraz je istraživanja, povezivanja istorije i modernog doba u kome trenutno živimo. Kuća je izgrađena u gradiću Aspenu, mondenskom ski-centru smeštenom na padinama Stenovitih planina u američkoj državi Kolorado.

Dizajn je urbanistički prilagođen istorijskom stilu naselja Vest End u Aspenu.

Da bi se napravio ovaj dom bilo je potrebno odobrenje društva za zaštitu istorijskih spomenika kulture. Zato su vešte arhitekte osmislile zanimljivu kuću koja se prostire se na 400 kvadrata. 

Kuća se odlikuje čistim linijama, a jednostavan krov, skladna fasada i tradicionalni prednji trem predstavljaju odu viktorijanskim kućama u Aspenu. Detalji spoljašnjosti podsećaju na viktorijansko doba i nosioci su jasnoće i elegancije.  Mali most preko potoka i ukrasno zelenilo kraj ulaznih vrata naglašavaju dinamiku u dvorištu koje je prostrano i dizajnirano u duhu minimalizma. Otuda efekat raskoši i jednostavnosti ove zanimljive kuće.

Unutrašnjost je dekorisana u svetlim tonovima, a nameštaj deluje kao da lebdi zahvaljujući čistim i oblim linijama. Izbor komada pokazuje kako da uklopite moderno i tradicionalno na originalan način. Enterijer je osmišljen tako da može da primi brojne goste a u isto vreme daje osećaj intime za manja okupljanja. Sigurni smo da će vas oduševiti ogroman prozor u dnevnoj sobi koji povezuje unutrašnjost i spoljašnji prostor u jednu priču. Čistobela i elegantna kuhinja doprinosi utisku otvorenosti i čistoće u ovom divnom domu.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA KOMBINUJETE PASTELNE BOJE U TRENDU: savršen izbor nameštaja, tepiha i zavesa za elegantan dom ispunjen spokojem

Spavaća soba i kupatilo uređeni su, takođe, u svetlim tonovima sa čistim linijama, a sa prozora se pruža predivan pogled na prirodu. 

Kuća je osmišljena da se uklopi sa okolinom i da bude u toku sa modernim vremenima ali da zadrži istorijski šmek. Arhitekte su uspele u tome. 

Kliknite OVDE da pogledate u galeriji kako izgleda ova kuća!

SKICU KUĆE I GARAŽE SA RASPOREDOM PROSTORIJA POGLEDAJTE OVDE!

Izvor: Lepa & Srećna

Pogledajte galeriju slika


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...