KAKO DA RENOVIRATE STARU KUĆU NA MODERAN NAČIN: oduševiće vas ovaj dom koji spaja tradicionalno i moderno (FOTO)

Sjajne ideje kako da spojite staro i moderno. Enterijer ove tradicionalne kuće će vas oduševiti!

KAKO DA RENOVIRATE STARU KUĆU NA MODERAN NAČIN: oduševiće vas ovaj dom koji spaja tradicionalno i moderno (FOTO) Foto: Brent Moss Photography / Project: Rowland+Broughton
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Od svog osnivanja arhitektonska firma Rowland+Broughton kreira samo nagrađivane projekte. Savršenstvo njihovog rada efekat je rigoroznog procesa dizajna. Da bi projekti i insipracija bili na tako visokom nivou, arhitektonski tim stalno istražuje moderna dizajnerska rešenja: od hotela i restorana do nameštaja i modernih dizajn portala. Oni traže samo najbolje a rezultat njihove inspiracije videćete i u ovoj zanimljivoj kući.

PROČITAJTE JOŠ: RENOVIRANA GRADSKA KUĆA SA POSLOVNIM PROSTOROM: ideje za moderan enterijer i funkcionalan nameštaj (FOTO)

Projekat "Game On" odraz je istraživanja, povezivanja istorije i modernog doba u kome trenutno živimo. Kuća je izgrađena u gradiću Aspenu, mondenskom ski-centru smeštenom na padinama Stenovitih planina u američkoj državi Kolorado.

Dizajn je urbanistički prilagođen istorijskom stilu naselja Vest End u Aspenu.

Da bi se napravio ovaj dom bilo je potrebno odobrenje društva za zaštitu istorijskih spomenika kulture. Zato su vešte arhitekte osmislile zanimljivu kuću koja se prostire se na 400 kvadrata. 

Kuća se odlikuje čistim linijama, a jednostavan krov, skladna fasada i tradicionalni prednji trem predstavljaju odu viktorijanskim kućama u Aspenu. Detalji spoljašnjosti podsećaju na viktorijansko doba i nosioci su jasnoće i elegancije.  Mali most preko potoka i ukrasno zelenilo kraj ulaznih vrata naglašavaju dinamiku u dvorištu koje je prostrano i dizajnirano u duhu minimalizma. Otuda efekat raskoši i jednostavnosti ove zanimljive kuće.

Unutrašnjost je dekorisana u svetlim tonovima, a nameštaj deluje kao da lebdi zahvaljujući čistim i oblim linijama. Izbor komada pokazuje kako da uklopite moderno i tradicionalno na originalan način. Enterijer je osmišljen tako da može da primi brojne goste a u isto vreme daje osećaj intime za manja okupljanja. Sigurni smo da će vas oduševiti ogroman prozor u dnevnoj sobi koji povezuje unutrašnjost i spoljašnji prostor u jednu priču. Čistobela i elegantna kuhinja doprinosi utisku otvorenosti i čistoće u ovom divnom domu.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA KOMBINUJETE PASTELNE BOJE U TRENDU: savršen izbor nameštaja, tepiha i zavesa za elegantan dom ispunjen spokojem

Spavaća soba i kupatilo uređeni su, takođe, u svetlim tonovima sa čistim linijama, a sa prozora se pruža predivan pogled na prirodu. 

Kuća je osmišljena da se uklopi sa okolinom i da bude u toku sa modernim vremenima ali da zadrži istorijski šmek. Arhitekte su uspele u tome. 

Kliknite OVDE da pogledate u galeriji kako izgleda ova kuća!

SKICU KUĆE I GARAŽE SA RASPOREDOM PROSTORIJA POGLEDAJTE OVDE!

Izvor: Lepa & Srećna
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan