PRODUŽITE GODIŠNJI ODMOR U DOMU: originalne dekoracije od morskih školjki (FOTO)

Sećate li se vremena kada ste kao dete tražili školjke na plaži, prislanjali ih na uho i osluškivali šum mora? Školjke vam mogu poslužiti za originalne ukrase koji će doneti more u vaš dom...

PRODUŽITE GODIŠNJI ODMOR U DOMU: originalne dekoracije od morskih školjki (FOTO) Foto: Shutterstock

Školjke su univerzalan ukras koji se uklapa u svaki ambijent, a pritom podsećaju na najlepše trenutke i vreme koje smo proveli na godišnjem odmoru. U tim čarobnim kreacijama prirode, čudesnim strukturama i oblicima, ostaju snaga mora i miris leta. Nekoliko ideja iz magazina Lepa & Srećna neka vas podstakne da svoju kolekciju s plaže iskoristite na najbolji način – kao pojedinačne ukrase ili u vidu aranžmana. Pre upotrebe potopite ih u vodu sa sirćetom i ostavite preko noći, a potom ih operite i osušite.

PROČITAJTE JOŠ: Ritual sa plamenom sveće protiv briga: svaka boja sveće ima posebno značenje, a evo koju VI treba da zapalite

Jedinstven zidni ukras lako možete i sami napraviti: potrebne su vam dve drvene lajsne, mreža od šarenog kanapa, školjke i pužići.

Aranžirajte sto bez strogih pravila: uz plavu i belu boju, dodajte koju školjku i upalite poneku čajnu svećicu. Ugođaj letnje večeri na morskoj obali biće potpun.

Elegantna vinska čaša prosto poziva na kreativnost: ovo je jedna verzija hedonističkog doživljaja!

Gde god da ih nonšalantno stavite, školjke i morske zvezde stvaraju letnju atmosferu.

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan