IDEJE ZA KREČENJE DEČIJE SOBE: najlepše boje i ukrasi na zidu (FOTO)

Bela dečija soba je kao prazan list papira u najzanimljivijoj knjizi, a mi vam predlažemo super ideje kako da je ispunite bojama i maštom!

IDEJE ZA KREČENJE DEČIJE SOBE: najlepše boje i ukrasi na zidu (FOTO) Foto: Shutterstock

Boje zidova oplemenjuju sobu  i imaju najveći efekat! Zato dragi roditelji, uzmite četke i kreč u ruke i napravite od obične sobe carstvo za vaše mališane i tinejdžere, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE HIT BOJA ZA KREČENJE U 2017: da li biste okrečili zid u ovoj nijansi? (FOTO)

Dečija soba je prostor za maštanje i igranje, pa svakako treba da izbegnete jednostavne boje poput bele ili bež, ali ako baš želite te nijanse, onda ih oplemenite ukrasima za zid. 

Boje za krečenje dečije sobe najčešće su i dalje neka nijansa roze ili plave, ali moderni dizajn predlaže bar da je kombinujete s belom i ubacite neki zanimljiv linearni efekat. 

Jednobojni zidovi su previše monotoni za mališane, pa možete da dodate ukrase ili crteže poput zvezdica, životinja i raznih maštovitih oblika. Mnogi roditelji su jedan deo zida odvojili samo za dečije crteže, što nije loša ideja jer razvija kreativnost i stvara kod deteta osećaj da je ta soba njegov lični kutak.

PROČITAJTE JOŠ: OVA BOJA ĆE BITI PRAVI TREND U 2018. godini: nećete verovati u koju nijansu će svi krečiti zidove (FOTO)

Tinejdžeri ne žele dečije ukrase u sobi, a i standardnim bojama se priključuju narandžasta ili zelena. Soba za tinejdžera može da bude jednobojna ili asimetrično dekorisana u dve boje. Od ukrasa su prihvatljivi lampa i slike, a ne bi bilo loše da im izdvojite na zidu poseban kutak za lepljenje postera.

Kliknite na SLIKU ispod da listate galeriju ideja za krečenje dečije sobe!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan