Male sobe i skroman nameštaj za najbolje sportiste sveta: zavirite u enterijer Olimpijskog sela u Riju (FOTO)

U Olimpijsko selo u Riju počeli su da pristižu najbolji sportisti sveta, ali kako izgledaju njihove sobe?

Male sobe i skroman nameštaj za najbolje sportiste sveta: zavirite u enterijer Olimpijskog sela u Riju (FOTO) Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Brazil je potrošio 1.5 milijardi dolara na izgradnju 31 zgrade u Olimpijskom selu, koje će u narednom periodu biti dom za oko 18 000 sportista i zvaničnika. Osim smeštaja, na ovom imanju nalaze se teniski i fudbalski tereni, bazeni, biciklistička traka, teretana i druge pogodnosti koje će omogućiti da sportisti ostanu u najboljoj formi kada Igre počnu.

PROČITAJTE JOŠ: Prizori za pamćenje: 10 najlepših hotelskih balkona na svetu

Sobe u kojima su smešteni sportisti su jednostavne i skromne, opremljene metalnim krevetima i ormanima od recikliranih sirovina. One takođe nemaju TV, ali zbog straha od zika virusa svaka soba je opremljena klima uređajem.

Osim prostora za treniranje, u Olimpijskom selu su otvoreni i kafići, saloni i cvećare; sve je izgrađeno sa idejom da sportisti ne moraju ni zbog čega napustiti ovaj mali grad. Kompleks sadrži i prostor za rekreaciju, gde će sportisti moći da se opuštaju uz video igre, muzičke instrumente, kao i partiju snukera ili stonog tenisa.

SVE SLIKE ENTERIJERA I EKSTERIJERA U OLIMPIJSKOM SELU POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Tekst: B. Đ.

Izvor: Lisa / Moj Stan
slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan