KAKO ISKORISTITI MALI PROSTOR SA VISOKIM PLAFONOM: funkcionalan mali stan sa galerijom za spavanje (FOTO)

Čak i stan od 30 kvadrata može biti vrlo udoban ukoliko je visina dovoljna da se osmisli i galerija za spavanje, po inspirativnim idejama arhitekte Adriana Lancua.

KAKO ISKORISTITI MALI PROSTOR SA VISOKIM PLAFONOM: funkcionalan mali stan sa galerijom za spavanje (FOTO) Foto: Behance / Adrian Lancu
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Ovaj stan će vas očarati svojom jednostavnošću, ali i svojom praktičnošću što je neophodno za manje stanove. Arhitekta Adrian Lancu iskoristio je visinu plafona i prostor za spavanje smestio na galeriji iznad kupatila. 

U prizemlju su predviđeni dnevni boravak, kutak za rad, kupatilo i kuhinja koja je od dnevne sobe odvojena pultom namenjenim za obedovanje.

Do galerije se dolazi neobičnim stepenicama koje je arhitekta predvideo da budu i skladišni prostor. Zato stepenice izgledaju kao kutije - genijalno i jednostavno rešenje za manje stanove i odlaganje stvari! 

Boje su odabrane tako da stan deluje prostranije nego što jeste - velike površine plakara, poda, plafona galerije izvedene su u svetlom univeru sa desenom prirodnog drveta, a zidovi su beli. Jedini koloristički akcenti su prostirka na podu boje vina i apstraktna slika na zidu dnevne sobe. 

Rumunski arhitekta Adrian Lancu još jednom je dokazao da je majstor svog zanata!

Utisku itekako doprinosi i dosta svetla kojim je ovaj stan okupan - dva simetrična prozora bez zavesa izvor su dnevne svetlosti, a veštačko osvetljenje je pažljivo osmišljeno - centralni izvor je nekoliko kugli na različitim visinama, kuhinja ima nekoliko ugrađenih plafonskih lampi, a pult svoj posebni luster.

SVE SLIKE I DETALJE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!


Tekst: M. M.

Izvor: Lisa/ Moj stan
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan