Feng šui za dnevni boravak

Suština uređenja dnevne sobe i spavaćeg bloka jeste postizanje dobrog zdravlja, produktivnosti i zadovoljstva ukućana.

Feng šui za dnevni boravak Foto: Privatna arhiva
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Poštovana Sandra,

Kako da uredimo prizemlje naše kuće i gde da smestimo krevete u skladu sa onim što nam odgovara na osnovu naših datuma rođenja?

Porodica Umićević

Poštovani Umićevići,

Fenomenalno pozicionirana kuća na placu u odnosu na površinu placa i na datum rođenja vlasnika doneće mnogo povoljnih mogućnosti za familiju koja će je koristiti.

Postavka nameštaja u dnevnom boravku omogućava dobru komunikaciju među prisutnima, fokus na centar sobe i prelep vidik prema dvorištu. Unutrašnji dizajn postignut je uz pomoć stručnjaka i u skladu sa feng šui projektom, što podrazumeva uređenje koje odgovara datumu rođenja ukućana.

Kristali su doprineli povećanju potrebnog dela jang energije, jer je veći deo enterijera u jin energiji uređenja (braon boja). Ako se ne razbije elementima jačih boja ili kristalima, tako uređen enterijer može da dovede do nezadovoljstva i pada raspoloženja.

Dečje spavaće sobe su uređene tako da kreveti ne zauzimaju veći deo prostora. Vrlo bitna stavka za ovakvo mesto kreveta (jedna bočna strana do zida): obavezan razmak između zida i te stranice treba da iznosi 20 cm da bi aura spavača imala dovoljan protok Qi energije.

Spavaća soba roditelja nalazi se u komandnoj poziciji u odnosu na glavna ulazna vrata. To je veoma bitno prilikom raspodele prostorija, jer u tom slučaju roditelji imaju (energetski) totalnu kontrolu nad decom.

Više o feng šui principima uređenja doma možete pročitati ovde.

Sandra Drinčić,
diplomirani narodni feng šui stručnjak i predavač
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan