Sobe za decu različitog pola

Pregrade u spavaćem bloku se mogu napraviti od gipsanih ploča sa zvučnom izolacijom.

Sobe za decu različitog pola Foto: Shutterstock

Na slici je osnova sprata porodične kuće koja se koristi za odmor i spavanje. U kući živimo suprug, ja i dvoje dece (ćerka 6,5 godina i sin 16 godina). Problem nam predstavlja velika razlika u godinama naše dece i pitanje kako im organizovati sobe. Da li ćerka da spava sa nama ili dečiju sobu pregraditi paravanom?

Unapred zahvalna, BiljanaTasić, Valjevo

Ako se osmotri crtež koji ste nam poslali onda može da se konstatuje da vi ne treba da se brinete. A zašto? Sobe koje čine dečiji kutak i vaš spavaći deo su toliko prostrane, da svaki član porodice može da bude zadovoljan. Pored kvadrature imate sjajan položaj prozora koji ćete iskoristiti u budućim izmenama. Mi vam nudimo dve mogućnosti.

Obe sadrže spavaću sobu za vas i supruga, dečiju sobu vaše ćerke i naravno sobu za vašeg sina. Razlika u ponuđenim rešenjima: na varijanti broj 1 ćerkina i vaša soba graniče se jedna sa drugom, dok varijanta broj 2 ima odvojen spavaći blok za decu i na drugom kraju za roditelje. U svakom slučaju, pregrade između novonastalih soba treba praviti od gipsanih ploča sa zvučnom izolacijom. Možda je sada najveći korak na deci. Možda će njihova odluka biti rešenje, a vaš zadatak će biti da im ostvarite želje...

 Odgovara Jugoslava Kljakić, diplomirani arhitekta
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan