Umetnost adaptacije prostora: kako od starog podruma napraviti čarobni porodični kutak (FOTO, VIDEO)

Od podruma možete da napravite prostoriju za uživanje sa porodicom ili da je iskoristite kada iznenada dođu gosti...Evo kako...

Umetnost adaptacije prostora: kako od starog podruma napraviti čarobni porodični kutak (FOTO, VIDEO) Foto: Youtube/PrintScreen
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Deset godina nakon useljenja, vlasnici kuće su iskoristili staru prostoriju kako bi za sebe, svoje dvoje dece i psa napravili topli i luksuzni kutak za opuštanje, druženje i gledanje televizije.

PROČITAJTE JOŠ: Uradi sam: kako da promenite sedište na staroj stolici

Ogroman podrumski prostor koji im je ranije koristio samo za sušenje veša, i gde su nekada držali veš mašinu i slične uređaje, porodica je iskoristila kako bi napravila magični kutak u kojem može uživati cela porodica. 

"Ovaj nivo kuće mog klijenta nije buio uopšte adaptiran. Koristio se za odlaganje stvari. U podrumu smo pronašli i tuš, ali ništa nije funkcionisalo kako valja, tako da su vlasnici stana koristili taj deo za odlaganje stvari", izjavila je Gilan Gilis, dizajnerka kojoj je porodica poverila uređivanje svog doma. 

Kako se porodica proširila uz dvoje dece im je bio potreban kutak koji će koristiti za druženje, gledanje filmova, ili prosto kao prostor u kojem bi se deca igrala. Moderni jastuci u plavim nijansama su dali poseban utisak udobnosti ovom domu, a veliki ekran je omogućio da cela porodica uživa u filmskoj večeri. 

Ipak, ova prostorija je morala da zadrži svoju funkcionalnost, tako je je odvojen kutak u kojem su mogli da operu i osuše svoj veš. Takav prostor je vešto zamaskiran iza elegantnih vrata u luksuzno opremljenom kupatilu. 

Kako je kuća u kojoj je porodica stanovala bila stara preko 100 godina, dizajneri su odlučili da njihov kutak ne bude previše moderan, već po ukusu i eleganciji same kuće, te su zadržali stara vrata, kao i mnoge stvari koje su pomogle u uređivanju enterijera. 

Zbog toga su izbegli korišćenje nekog modernog nameštaja i ubacili drveni nameštaj, kao i veliki kauč koji je za samo nekoliko nijansi svetliji od zidova prostorije. 

Kako bi uprkos sličnim nijansama koje je koristila u dekorisanju stana, dobila na zanimljivosti,  dizajnerka ističe" Svakom delu je potrebno istaći strukturu ili šaru - od zida koji se nalazi iza televizora do šarenih jastuka. Zahvalna sam svojim klijentima što su mi prepustili slobodnu odabira."

PROČITAJTE JOŠ: Uradite sami: kako da napravite pregradne zidove od gipsa u 10 koraka

Ukoliko iznenada svrate gosti, jedna od prostorija se može lako transformisati u gostinjsku sobu jer se u jednom od ugradnih plakara krije krevet. 

Ovu zapanjujuću transformaciju podruma možete pogledati u sledećem videu: 

JOŠ DIVNIH FOTOGRAFIJA OVOG PRELEPOG DOMA MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ FOTO GALERIJI!

Izvor: Lisa/Moj stan
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan