Uređenje malog stana: umeće življenja u 15 kvadrata (FOTO)

Ukoliko ne verujete da mali stambeni prostor može da parira velikom, vreme je da to svoje uverenje ostavite po strani. Savladajte veštinu umeća življenja u 15 kvadrata...

Uređenje malog stana: umeće življenja u 15 kvadrata (FOTO) Foto: Promo/Nicholas Vashantsev
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Dizajner Nikolas Vašancev izveo je pravi umetnički poduhvat kada je u samo 15 kvadrata smestio čitav životni prostor.

Kao proizvod njegovog dizajnerskog plana nastao je multifunkcionalan stančić koji osvaja simpatije svih onih koji nešto slično žele, ali i inspiriše dizajnere koji se ustručavaju da prihvate slične zadatke.

Najbitniji segment u uređenju svakog prostora jeste raspored, a u ovom slučaju dizajner se domišljato okrenuo linearnoj konstrukciji prostora. 

VIŠE: Uređenje malog stana uz mala ulaganja

Naime, dnevna soba i radni prostor nalaze na jednom zidu, dok su na suprotnoj strani mala sofa na razvlačenje i mini kuhinja. Na samom ulazu u stan nalazi se kupatilo i veliki ugradni plakar sa dovoljno prostora za skladištenje. 

VIŠE: Adaptacija malog stana za četvoročlanu porodicu

Još jedan koristan savet jeste da vodite računa o odabiru boja, jer adekvatnim odabirom možete vizuelno povećati prostor, pa se za ovakve ciljeve savetuju sve nijanse bele. U kontrastu sa belim zidovima jeste drveni pod koji ovom prostoru daje toplinu i pretvara ga u topli dom.

Kako bi se povezala belina zidova sa drvenim podom, dizajner je uvrstio dekorativne, drvene elemente u ambijent stana, dok se jednoličnost neutralnih boja razbija uvođenjem tona fuksije koji je veoma popularan u prethodnih nekoliko sezona. 

VIŠE: Stančić u Njujorku: kako urediti 32 kvadrata tako da krevet ne bude u dnevnoj sobi

Ukoliko i vi želite da savladate umeće življenja prostora male kvadrature, detalje ovog neodoljivog stana možete pogledati u galeriji slika.

Izvor: Lisa/Moj stan
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan