Probe za malu maturu počinju 9. maja

Brige učenika osmog razreda u vezi sa upisom u srednju školu odavno su počele, a prve probe za malu maturu očekuju ih već 9. maja.

Probe za malu maturu počinju 9. maja Foto: Shutterstock

Za sve učenike koje ove godine očekuje upis u srednje škole, 24. aprila 2014. godine predstavljen je Konkurs Ministarstva prosvete za upis u srednju školu. U njemu se, između ostalog, mogu naći i svi važni datumi za obaveze koje očekuju sve svršene osnovce.

Tako će se probni završni ispit, kombinovani test održati 9. maja u 12 časova, probni završni ispit iz srpskog jezika i matematike biće 10. maja s tim što će se srpski jezik polagati u 9 časova a matematika u 11:30 časova. Prijemni ispiti održaće se od 31. maja do 11. juna, a završni ispitni testovi održaće se 16. (srpski jezik), 17. (matematika) i 18. juna (kombinovani test). O tome koliko koji nosi bodova, pročitajte više ovde.

Konačne rezultate nestrpljivi osnovci mogu očekivati 26. juna do 20 časova.

Konkurs za upis u srednje škole objavljen je u predviđenom terminu kako bi školska godina mogla da se objavi na vreme, kažu iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Broj upisnih mesta je veći od broja osnovaca pa će tako svaki od 69530 osnovaca naći neko od 77953 mesta koliko je predviđeno za ovogodišnji upis.

Konkurs se od danas može naći u prodaji, i u njemu se mogu naći i detaljne informacije u vezi sa upisom u srednje škole školske 2014/2015 godine. 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt