CRNA GORA PROGLASILA PONOVO EPIDEMIJU KORONA VIRUSA: od 22. jula 2020. godine važe nove mere

CRNA GORA PROGLASILA PONOVO EPIDEMIJU KORONA VIRUSA: od 22. jula 2020. godine važe nove mere Foto: Profimedia

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) ponovo je u utorak, 21. jula 2020. godine proglasilo epidemiju korona virusa na teritoriji cele Crne Gore, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopštila je Vlada Crne Gore.
 
U skladu s tim, od danas se uvodi više novih privremenih mera, uključujući obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru na celoj teritoriji Crne Gore, a obaveza se odnosi i na decu stariju od sedam godina.

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom državanja fizičke distance i ranije propisanih mera, prenele su podgoričke Vijesti.

"Okupljanje se ograničava na celoj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. (Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.)", piše u saopštenju Vlade. 

Navodi se i da je zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi produžena do 6. avgusta primena mera donetih 30. juna, koje se odnose na zabranu rada disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, kao i organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.

Produžena je do 30. jula primena mera donetih 7. jula kojima se zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima i prekida rad prvostepenih socijalno-lekarskih komisija u oblasti socijalne i dečije zaštite u centrima za socijalni rad.

Kada je reč o pojedinačnim delovima zemlje NKT je za neke donelo ublažavajuće a za druge pooštrene mere, u zavisnosti od epidemiloške situacije.

Izvor: Kurir.rs / Tanjug

NAJNOVIJE O KORONA VIRUSU
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt