FILMSKI PROGRAM NA KlasikTV: 5 kultnih filmova koje svako treba da pogleda

FILMSKI PROGRAM NA KlasikTV: 5 kultnih filmova koje svako treba da pogleda Foto: PROMO
Korona virus NOVO!

Domaći filmovi su prava kinematografska poslastica koja će dobro doći svima koje je izolacija primorala da večeri provedu kod kuće.

U nastavku donosimo pregled programa i kratak sinopsis, izaberite film po svom ukusu!

24.3. utorak 22:00 Zvizdan

ktv_zvizdan_-_branded

Zvizdan je drama koja govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj krhkosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvata tri decenija, a smeštena je u dva susedna sela čija je istorija opterećena sukobom, netrpeljivošću i netolerancijom.

Reditelj je Dalibor Matanić.

25.3. sreda 20:05 Vuk samotnjak

ktv_vuk_samotnjak_-_branded

„Vuk samotnjak“ važi za jedan od najboljih hrvatskih i jugoslavenskih dečijih filmova ikad snimljenih.
Dečak u planini nađe velikog psa sličnog vuku i sprijatelji se s njim. Međutim, meštani veruju da je reč o opasnom vuku samotnjaku i da ga treba ubiti. Dečak zbog toga strahuje za svog ljubimca. Krišom mu nosi hranu u planinu. Pas ga jednom čak spasi od vuka. No, hajka počinje, jer meštani veruju da je taj samotnjak poklao ovce u jednom toru.
U filmu je u glavnoj ulozi, dečaka Ranka, debitirao Slavko Štimac, koji je kasnije postao najveća dečija zvezda jugoslovenskog filma. Na Pulskom festivalu film je nagrađen Velikom srebrnom arenom za drugi najbolji film, a dobio je i nagradu publike Jelen. Nagrade je osvojio i na festivalima u Teheranu i Briselu.

Reditelj je Obrad Gluščević.

26.3. četvrtak 21:25 Jagode u grlu

filmski_program_na_klasiktv_5_kultnih_filmova_koje_svako_treba_da_pogleda_756752644

Jagode u grlu je drama koja nas vodi u život nekadašnjih junaka kultne serije "Grlom u jagode". Čini se da je petnaest godina posle izlaska iz školskih klupa dovoljno vremena da se naprave nekakve životne rekapitulacije, da se vidi dokle je ko stigao. I tako se školski drugovi Bane Bumbar, njegova žena Biljka, Goca, Uške i Boca Čombe odluče da proslave dolazak iz inostranstva svoga druga Mikija Rubiroze. Planirana je luda noć u samo za njih zakupljenoj kafani, uz sećanje na mladost koja je padala šezdesetih godina. Sentimentalni sastanak starih drugara prerasta u noć neobičnih događaja - smešnih, tužnih, često apsurdnih.

Reditelj je Srđan Karanović.

27.3. petak 20:20 Kozara

ktv_kozara_-_branded

Kozara je ratni spektakl koji nas vraća u junu 1942. godine kada su Nemci i njihovi saradnici počeli ofanzivu protiv partizana i njihovog vrhovnog štaba u šumama planine Kozare, u severnoj Bosni. Jake neprijateljske snage stežu obruč oko Kozare, a partizani pokušavaju da se probiju. Otežavajuća im je okolnost što moraju da se brinu o ranjenicima i izbeglicama, stoga male grupice odlučuju da se sakriju u zemunicama, nadajući se da će ih mimoići nemačko čišćenje terena.

Reditelj je Veljko Bulajić.

28.3. subota 21:05 Druga Žikina dinastija

ktv_druga_zikina_dinastija_-_branded

Druga Žikina dinastija je komedija iz omiljenog serijala u kojoj deda Žika i deda Milan saznaju da je njihov unuk Miša potpuno poludeo za devojkama i seksom. Pošto je Žika u njegovoj dinastiji već imao pradedu ludog Milojka manijaka, odlučuju da zatraže pomoć od doktora Nedeljkovića. On im savetuje da Mišu pošalju na selo da radi i da tamo troši snagu. Međutim, kada odu na selo, dolazi do niza komičnih situacija i na kraju Milan i Žika završe u bolnici.

Reditelj je Zoran Čalić.

KlasikTV najavljuje i da ćete vrlo skoro, 4. i 5. aprila moći i da uživate u humoru protagonista "Večernje škole".

ktv_vecernja_skola_-_branded

Tekst: PROMO

 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt