VUHAN POPUŠTA MERE IZOLACIJE: kineski grad izlazi iz blokade posle dva meseca, evo kako izgleda život u epicentru korona virusa

VUHAN POPUŠTA MERE IZOLACIJE: kineski grad izlazi iz blokade posle dva meseca, evo kako izgleda život u epicentru korona virusa Foto: Profimedia
Korona virus NOVO!

U Vuhanu, centru epidemije korona virusa u Kini, počele su da slabe mere izolacije, piše Lepa & Srećna.

Posle dva meseca i oštrih mera za obuzdavanje epidemije u mnogim zemljama, u ponedeljak 23. marta 2020. godine, male grupe žitelja ovog grada u kineskoj provinciji Hubej počele su da izlaze iz svojih stambenih blokova.

Prvi put posle toliko nedelja dozvoljeno im je da prošetaju ulicama i slobodno odu do prodavnica.

Tokom vikenda je u grad stigao prvi voz kojim se više od 1.000 radnika iz drugih delova pokrajine vratilo u u grad na posao.

Uslov za povratak je da osoba nema temperaturu i da ima takozvani zeleni zdravstveni kod, koji potvrđuje zdravstveni status bez virusa. Uz to, neophodna je i potvrda poslodavca.

Zvaničnici su rekli da će se grad "postepeno" ponovo otvarati, a javni prevoz će se ponovo uspostaviti.

Oni koji su zatečeni u Vuhanu kad su stroga ograničenja kretanja stupila na snagu 23. januara, takođe bi mogli da počnu da se prijavljuju za napuštanje grada, saopštile su gradske vlasti.

Proverava se da li su stanovnici svih pojedinih stambenih blokova zdravi i samo oni mogu da izađu.

Međutim, čak i oni su veoma oprezni jer broj slučajeva zaraženih korona virusom koji pristižu iz inostranstva izaziva strepnju.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt