PRODUŽENO VAŽENJE ELEKTRONSKIH RECEPATA: zdravstveni sistem se mora očuvati spreman za povećan broj pacijenata

PRODUŽENO VAŽENJE ELEKTRONSKIH RECEPATA: zdravstveni sistem se mora očuvati spreman za povećan broj pacijenata Foto: Shutterstock
Korona virus NOVO!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio 16. marta 2020. godine da će elektronski recepti važiti tri meseca duže od propisanog roka važenja, javlja Tanjug.

On je objasnio da je i to jedna od vladinih mera u borbi protiv širenja korona virusa.

Dakle, elektronski recepti i terapije važiće devet meseci računajući od poslednjeg propisivanja leka, umesto 6, kako je to bilo do sada.

Ministarstvo zdravlja apeluje na starije sugrađane da poštuju preporuke Vlade Srbije, da ne izlaze iz svojih domova i da tako zaštite svoje zdravlje, rekao je Lončar za Tanjug.

U Srbiju je stigla prva pomoć iz Kine, testovi za detekciju virusa korona - potvrdila je premijerka Ana Brnabić - a objavio je predsednik Republike Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu. Premijerka je izrazila veliku zahvalnost prijateljima iz Kine.

Najveći strah zdravstveni radnici imaju od situacije kakva se desila u Italiji, a to je da starijima koji obole od korona virusa ne mogu da pruže adekvatnu pomoć jer je ogroman broj pacijenata čak i za vrlo razvijen zdravstveni sistem, kakav postoji u njihovoj severnoj pokrajini.

"Isto je kao u ratu", rekao je jedan italijanski lekar. "Uskoro ne da nećemo imati respiratore za starije od 80 godina, već nećemo moći ni da im pružimo intenzivnu negu."
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt