SVETSKA EKSKLUZIVA ESPRESA - EKSPERIMENT ČERNOBILJ: kratki dokumentarni film o najvećoj katastrofi današnjice

SVETSKA EKSKLUZIVA ESPRESA - EKSPERIMENT ČERNOBILJ: kratki dokumentarni film o najvećoj katastrofi današnjice Foto: Filip Plavčić
Korona virus NOVO!

Jedna od najvećih i najstrašnijih katastrofa u ljudskoj istoriji - havarija u Černobilju - ove godine je ponovo dospela u centar pažnje čitavog sveta ponajviše zahvaljujući HBO seriji "Černobilj" koja je postigla veliku popularnost i gledanost. "Espreso" je otišao u sablasno ukrajinsko mesto Pripjat, ali umesto obične reportaže, nastao je uzbudljiv dokumentarni film koji baca senku na ono što veći deo planete misli da se dogodilo te kobne 1986. godine!

Ekipa portala Espreso.rs učestvovala je u jednoj od organizovanih turističkih tura turističke agencije iz Kijeva i posetila grad koji je promenio ljude i ostavio za sobom pustoš. Pripjat, nekada sovjetski san, sad je grad duhova. Eksplozija u četvrtoj pogonskoj jedinici nuklearne elektrane dovela je do ispuštanja radioaktivnih supstanci koje su odnele hiljade života, a preživeli posledice osećaju i danas. Ovim filmom pokušali smo da pokažemo kako je černobiljsku katastrofu preživeo običan covek, kako ih je uprkos svemu vlast napustila i kako bi većina bez obzira na probleme koje im je njihovo angažovanje u Černobilu donelo, ponovo postupili isto.

Pogledajte kratki dokumentarni film:
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt