ZEMLJA BROJ 1 NA SVETU: izabrano najlepše mesto za život i rad

Singapur je titulu najboljeg mesta za život i rad držao punih 5 godina, ali sada je skinut sa ovog trona!

ZEMLJA BROJ 1 NA SVETU: izabrano najlepše mesto za život i rad Foto: Shutterstock

Ekonomskom klimom ove male evropske zemlje zadovoljno je 80% ispitanika, dok je čak 86% njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom.

Koja zemlja je na vrhu liste željenih?

Švajcarska je proglašena najboljim mestom za život i rad. Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste za 2019. godinu skinula Singapur, koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Visoki životni standard, konkurentne plate, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vreme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mesta, piše CNBC.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80% ispitanika, dok je čak 86% njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom.

Oko 82% ljudi koji su se zbog posla preselili u Švajcarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard, u poređenju sa svojom državom.

Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švajcarsku sada uživaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosečnom platom od 111,587 dolara – što je znatno više od globalnog proseka od 75.966 dolara.

Uz Švajcarsku i Singapur, na vrhu liste smestili su se Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Izvor: Stil / Nezavisne

 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt