HOTEL ZA JEDAN DOLAR: najjeftiniji smeštaj u Japanu ima uslov koji mnoge šokira

Jedan hotel u Japanu nudi prenoćište za samo 1 dolar - 200 puta jeftinije od prosečne sobe! Evo šta je uslov!

HOTEL ZA JEDAN DOLAR: najjeftiniji smeštaj u Japanu ima uslov koji mnoge šokira Foto: Shutterstock

Troškovi stanovanja u Japanu neprekidno rastu, a mnoge plate ostaju iste. To znači da svi neprekidno pokušavaju da prođu što jeftinije, svi koji vode neki biznis trude se da snizu troškove kako bi mogli da održe konkurentne cene, piše Lepa & Srećna.

Šokantan primer ove prakse je izbio na naslovne strane u novembru 2019. godine kada je jedan hotel u gradu Fukuoka oglasio najjeftniji smeštaj u celom Japanu.

Verovali ili ne, prenoćište košta samo jedan dolar! Međutim, naravno da postoji caka! Gosti prvo moraju da potpišu pristanak da će njihov boravak u sobi i sve što budu uradili biti snimano i pušteno uživo na Jutjub.

Ime hotela? Naravno, vrlo prikladno - Hotel jedan dolar.

Za sve je kriv jedan britanski turista, kaže vlasnik hotela, koji je sam snimao svoj boravak i snimak pustio na Jutjubu. Privukao je veliku pažnju pa je ideja proširena u reklamnu kampanju za popust. Jutjub kanal već ima 14 hiljada pretplatnika, a kad bude skupio četiri hiljade pregledanih sati, moći će i da zarađuje od reklama.

Naravno, u hotelu možete naći i druge sobe - bez video nazovinadzora. Međutim, prenoćište u njima košta od 25 do 35 dolara, što je takođe izuzetno jeftino - negde u rangu hostela. Zapadnjački hoteli su dosta skupi, a cene se kreću u neverovatnom opsegu od 75 do 450 dolara za noć.

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt