UPOZNAJTE PARIZ ISTOKA: šta morate videti ako putujete u Bukurešt

Rumunska prestonica građena je pod uticajem različitih arhitektonskih stilova zbog čega je i upoređuju s Parizom, ima najveći parlament na svetu i još mnoge druge zanimljive atrakcije koje treba posetiti.

Mada je dosta toga uništeno u ratovima, ima mnogo očuvanih zdanja koja treba videti. Stari deo grada Lipscani sačuvao je nekadašnji duh i najlepše građevine: Stara dvorska crkva je najstarija u gradu i u njoj su krunisane rumunske princeze. U blizini je i Stara prinčevska palata koju je podigao Vlad Drakula i u njenom podrumu držao zatvorenike. Na Trgu revolucije je Rimski ateneum nalik na antički hram koji je prjektovao francuski arhitekta Albert Gajeron. Tu se danas održavaju koncerti filharmonije, a na trgu su se smestile još i Kraljevska palata i Narodni muzej.

Rumunska prestonica je grad zelenila, ima mnogo parkova. Najpoznatiji i najstariji je Cișmigiu iz 1860. godine. Posađeno je više od 30.000 biljaka, a one oegzotične su donete iz Beča. U parku se nalazi jezero po kojem se možete provozati veslajući u čamcu.

OSTATAK TEKSTA PROČITAJTE OVDE
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt