ZAMAK USPAVANE LEPOTICE STVARNO POSTOJI: 3 najlepša dvorca u Bavarskoj

Dvorci Bavarske godišnje poseti više od milion i po ljudi, a razlog su ekcentrični graditelj kralj Ludvig i misterija oko njegovog života, predivni predeli i vanremenski sjaj i raskoš.

ZAMAK USPAVANE LEPOTICE STVARNO POSTOJI: 3 najlepša dvorca u Bavarskoj Foto: Profimedia, Shutterstock
Korona virus NOVO!

Bajke ne postoje samo u knjigama, već i u stvarnosti, ako se zaputite u Nemačku! U bavarskim šumama u drugoj polovini 19. veka mladi i ekscentrični kralj Ludvig II izgradio je tri velelepna dvorca: Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze.

Kralj je bio opčinjen Vagnerovom operom Loengrin i sebe poistovećivao sa vitezom- labudom. Živeo je u svom svetu fantazije i zbog toga je izgradio luksuzne palate. Na njih, a naročito na Nojšvanštajn potrošio je državno i porodično bogatstvo sticano generacijama. Zbog toga je proglašen neuračunljivim i svrgnut s prestola, a samo dan kasnije je umro, navodno se udavivši i jezeru, što se i dan danas sumnja.

PROČITAJTE JOŠ: Pogledajte najlepše srednjovekovne trvđave u Srbiji (FOTO)

Linderhof je jedini dvorac koji je završen za vlasnikovog života. Okružen je divnim parkom s terasama, paviljonima i fontanama, a fasada je bogato ukrašena skulpturama. Unutrašnjost krase sjaj i raskoš u stilu rokoko.

NA SLEDEĆOJ STRANI PROČITAJTE KOLIKO ODAJA IMA ČUVENI NOJŠVANŠTAJN
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt