OVO JE HIT DESTINACIJA SA INSTAGRAMA: predivni CINQUE TERRE oduševi svakog ko ga poseti

Sela sa šarenim kućicama zagledanim u more nose živopisne nazive, a mogu se obići samo vozom.

OVO JE HIT DESTINACIJA SA INSTAGRAMA: predivni CINQUE TERRE oduševi svakog ko ga poseti Foto: Shutterstock

Zamislite zbijene kučice živopisnih boja i prozore s kojih se meštanke dovikuju preko ulice, brda s kojih puca pogled na more, miris limuna... Ove motive kao sa razglednice pronaći ćete u Italiji, na obali Ligurijskog mora, u brdima gde se smestila oblast Cinque terre pod zaštitom Uneska. Čine je seoca: Rio Mađore, Manarola, Kornilja, Vernaca i Monteroso. Sva su živopisna i neobična, puna boja, cveća i začinjena mirisom mora.

PROČITAJTE JOŠ: 3 NAJLEPŠA ROMANTIČNA MESTA U SRBIJI: evo gde možete da otputujete sa malo novca, a bićete oduševljeni (FOTO)

Od jednog do drugog možete pešačiti strmim stazama preko brda, na šta se retko ko odlučuje, a drugi način je lokalnim vozom koji kreće sa stanice La Spezzia. Kad jednom kupite kartu, možete ulaziti i izlaziti koliko god puta hoćete, a vožnja od jednog do drugog mesta ne traje duže od 10 minuta. Na stanici se raspitajte za red vožnje, kako biste mogli da lepo isplanirate posetu svim selima. Nekad mala ribarska mesta poslednjih godina su zahvaljujući društvenim mrežama, a najviše Instagramu, postala turistička atrakcija koju turisti bukvalno opsedaju. Prepuna su kafea, malih restorana, poslastičarnica, suvenirnica i prodavnica. Računajte da je ovde sve skuplje nego u gradovima.

 

JOŠ SLIKA OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt