3 NAJLEPŠA ROMANTIČNA MESTA U SRBIJI: evo gde možete da otputujete sa malo novca, a bićete oduševljeni (FOTO)

Gde se može uživati u plovidbi brodom u prelepim zelenim predelima, gde su dvorci iz bajke i most koji čuva ljubav.? Sve ovo možete naći u našoj zemlji.

3 NAJLEPŠA ROMANTIČNA MESTA U SRBIJI: evo gde možete da otputujete sa malo novca, a bićete oduševljeni (FOTO) Foto: Shutterstock, Profimedia
Korona virus NOVO!

Putovanje udvoje ne mora biti ni skupo ni daleko da biste uživali. Bitno je da je kraj vas voljena osoba, koja će vam ulepšati svaki trenutak, pa će i priroda i gradovi i zalasci sunca biti mnogo lepši ili pak nezaboravni. Mi smo za vas odabrali tri divna i bajkovita mesta u Srbiji, a za ostalo se potrudite sami.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE BLAGO ISTOČNE SRBIJE: bistro jezero, palata iz rimskog doba, mistične pećine i kameni mostovi koje morate obići

Prelepu Taru okružuju dva velika veštačka jezera: Perućac i Zaovinsko jezero. Ako ste više za potpuni mir, ukuse i mirise prirode, potražite smeštaj u nekom od lokalnih domaćinstava u selima oko Zaovinaskog jezera. Malo urbanije je oko Perućca gde se leti dosta posetilaca kupa i sunča na pontonu. U blizini možete iznajmiti bungalov ili pak splav- kućicu koja se lagano ljuljuška na vodi. Potpuno drugačiji doživljaj imaćete sa visine – kada se popnete na vidikovce Banjska stena i Bilješka stena, odakle puca veličanstven pogled na jezero, bistru i krivudavu Drinu i još dalje, na bosanske planine. Ako poranite ujutru, možete se ukrcati na brod. Očekuju vas tri sata romantične plovidbe kroz očaravajući kanjon Drine sve do Višegrada. Imaćete dovoljno vremena i za obilazak čuvene kamene čuprije i Andrićgrada.

Prinčevi i princeze žive srećno u velelepnim dvorcima – ne samo u bajkama. Kod nas, Vojvodina skriva raskošna zdanja nekadašnjih bogataških i plemićkih porodica. Stratimirovići su u Kulpinu krajem 18. veka izgradili dvorac sa elementima klasicizma i jonskim stubovima na ulazu. Okružuje ga prostrano imanje sa lepo uređenim parkom, nekada jedinstvenim primerom hortikulture tog vremena. Kompleksu pripada i jedan manji dvorac, čiji je poslednji vlasnik bila čuvena vojvođanska porodica Dunđerski. Danas je proglašen spomenikom kulture i u njemu je smešten Poljoprivredni muzej.

U blizini Bečeja nalazi se Fantast, još jedan dvorac Dunđerskih, tako nazvan po omiljenom konju njegovog vlasnika. U njemu možete odsesti, a poseduje i lep park s jezerom i ergelu čistokrvnih grla.

GDE MOŽETE VEČNO ZAKLJUČATI LJUBAV PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt