LETOVANJE U BUGARSKOJ: najjeftiniji smeštaj i najlepše plaže (CENE + FOTO)

Bugarska važi za najjeftiniju destinaciju za letovanje a pored dobrih cena privlače nas i njene prelepe plaže. Ovo su najpopularnije plaža i letovališta u Bugarskoj!

LETOVANJE U BUGARSKOJ: najjeftiniji smeštaj i najlepše plaže (CENE + FOTO) Foto: Shutterstock

Bugarska je odavno popularno letovalište za naše turiste, što zbog blizine, što zbog jeftinih aranžmana. Bilo da se odlučite da uplatite gotovo putovanje u turističkoj agenciji ili da krenete na put u sopstvenom planu donosimo vam neke savete koji će vam sigurno biti od pomoći.

Bugarska je u poslednje vreme postala popularna i kod turista iz ostalih zemalja u okruženju, ali i iz cele Evrope, jer važi za najjeftiniju destinaciju u regionu.

Ukoliko ste se već odlučili za letovanje u komšijskoj zemlji ili još razmišljate gde ćete, ovaj tekst će vam koristiti.

Valuta koja se koristi u Bugarskoj je lev i iznosi oko 60 dinara. A kada pređete granicu obavezno pomerite časovnik jedan sat u napred, s obzirom na to da Bugarska spada u drugu vremensku zonu.

PROČITAJTE JOŠ: Koliko košta put do Grčke: evo koliko vam novca treba za gorivo i putarinu (SAVETI)

Prevoz

S obzirom na blizinu Bugarske, sve više naših turista se odlučuje da na put krene sopstvenim prevozom. Ukoliko je to i slučaj sa vama, dobro je da znate da vam zelena karta nije potrebna, a poželjno je da imate međunarodnu polisu za osiguranje. Na granici su vam potrebni pasoš i saobraćajna dozvola, a pri ulasku u zemlju morate da kupite vinjetu (na samoj granici ili na benzinskim pumpama nakon nje). Vinjeta za sedam dana košta 8 evra, a za mesec dana 15 evra. Leti je pogotovo bitno da vodite računa o saobraćajnim pravilima, jer su kontrole pojačane.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da saznate koje su cene smeštaja i prevoza do Bugarske!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt