Beograd na Gardijanovoj top listi: među 10 "naj" odredišta za gradski odmor

Ako želite pravi kratki gradski odmor, zaboravite zvučna imena, jer se neke od najživljih scena sa kulturnim sadržajima u Evropi nalaze u manjim gradovima, navodi britanski list Gardijan... A Beograd je među njima...

Beograd na Gardijanovoj top listi: među 10 "naj" odredišta za gradski odmor Foto: Profimedia
Korona virus NOVO!

Britanski list "Gardijan" je uvrstio Beograd među 10 najboljih evropskih odredišta za gradski odmor.

"Ako želite pravi kratki gradski odmor, zaboravite zvučna imena, jer se neke od najživljih scena sa kulturnim sadržajima u Evropi nalaze u manjim gradovima", piše Gardijan i navodi da je ponuda kulturnih sadržaja u Beogradu u proteklih nekoliko godina eksplodirala, što u kombinaciji sa "nebrušenim" urbanizmom grada čini da ga često porede sa Berlinom, iako je Beograd privlačan na sebi svojstven način.

VIŠE: Rajsko mesto za odmor i dušu: sicilijanska vila iz 18. veka jedno od najlepših zdanja u Evropi

Čuveni britanski list pominje i beogradsku četvrt Savamalu, koja je trenutno epicentar kulturnih i kreativnih aktivnosti grada, prenosi Tanjug. "Ovde ćete naći KC Grad i Mikser haus, dva umetnička prostora, kao i mnoštvo restorana i barova", piše u tekstu u Gardijanu, kao i to da je klupska scena Beograda izuzetno živa, sa velikim brojem noćnih klubova i legendarnih splavova.

Inače, kao najbolje godišnje doba za posetu Beogradu preporučuje proleće ili jesen, budući da je leto u Beogradu izuzetno toplo.

VIŠE: Najlepši odmor u srcu Srbije (FOTO)

Među ostalim gradovima na listi najboljih destinacija za kratki odmor su Gent (Belgija), Lion (Francuska), Lajpcig (Nemačka), Segovija (Španija), Porto (Portugal), Linc (Austrija), Roterdam (Holandija), Torino (Italija) i Geteborg (Švedska).

Izvor: B92.net
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt