POLICIJSKI ČAS DUŽI ZA VIKEND: moguća zabrana kretanja od 10. do 13. aprila 2020. godine u Beogradu

POLICIJSKI ČAS DUŽI ZA VIKEND: moguća zabrana kretanja od 10. do 13. aprila 2020. godine u Beogradu Foto: RTS Skrinšot

Dopuna teksta - 8. aprila 2020. godine Tanjug je javio da će policijski čas ovog vikenda početi u petak u 17h.

Ovaj policijski čas važiće za celu Srbiju.

Preopterećenost bolnica u Beogradu najveći je aktuelan problem u epidemiji korona virusa o kojem je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večernjoj emisiji na RTS, 7. aprila 2020. godine.

"Nije moguće izmisliti nove bolnice", rekao je Vučić. "Treba imati u vidu da Beograd ima 22,9 posto stanovništva Srbije, a procenta zaraženih i onih koji dodatno leže ovde, a nisu iz Beograda je 50 posto. Sve ostale bolesnike koji nisu zaraženi korona virusom mora da preuzme VMA, jer je sve drugo pretvoreno u bolnice za obolele od korona virusa.

- Kada slušam da neko kritikuje zdravstveni sistem gde se lekari herojski bore, suština je da bi zamolio ljude da razumeju situaciju i da se drže izolaciju. A molim one čiji je posao da rade da razumeju da moraju da rade."

Vučić je najavio da je najverovatnije će već od petka, 10. aprila, biti uvedena zabrana kretanja za vikend u Beogradu, a možda u Nišu. Nije precizirao u koliko sati bi zabrana mogla da stupi na snagu.

Moguće je da će u cilju daljeg suzbijanja epidemije biti uvedena i mera o kojoj se već neko vreme razgovara, a to je  24-časovni policijski čas. "On je i dalje moguć i možda neće biti najavljen punih 48 sati unapred kako je rečeno jer to neće biti mera koja će dugo trajati, rekao je Vučić.

"Prošla subota jutro nas je skupo koštala", rekao je Vučić. "Ljudi su se skupljali na Fruškoj Gori i svim beogradskim izletištima, bilo je grupa i po 30 ljudi. Naše mere zavise od mišljenja lekara i stručnjaka, prema kojima ćemo i doneti odluke i videti u kojim gradovima su neophodne."
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt