NIJE TAČNA INFORMACIJA O IZLEČENOM PACIJENTU: otpušteni iz bolnice u Novom Sadu nije ni imao korona virus

NIJE TAČNA INFORMACIJA O IZLEČENOM PACIJENTU: otpušteni iz bolnice u Novom Sadu nije ni imao korona virus Foto: Shutterstock
Korona virus NOVO!

Vest da je jedan pacijent u Srbiji već izlečen od korona virusa, koju su mnogi mediji preneli 14. marta 2020. godine ipak NIJE tačna, preneo je RTS istog dana u 13h, a prenosi Lepa & Srećna.

Kako je dopisnik iz Novog Sada izjavio uživo u dnevniku, netačna vest nastala je tako što je pogrešno interpretirana izjava direktorke Kliničkog centra Vojvodine Edite Stokić.

Ona je, naime, izjavila da je "jedan pacijent pušten na kućno lečenje" a da su testovi pokazali da je "negativan na korona virus".

Tačno je, međutim, da ovaj pacijent nikad nije ni bio pozitivan na korona virus, što je deo informacije koji je ovde izostao.

Pokazalo se da i ovog puta nije dovoljno da informacija bude tačna - ovde je tačno da je čovek negativan na testu - već je neophodno i da bude kompletna. Zabuni je doprineo izraz "pacijent" i "kućno lečenje".

Tako je vest dobila naslov: SJAJNA VEST Pacijent koji se lečio u KC Vojvodine VIŠE NEMA KORONA VIRUS

Od čega je, zapravo, osoba obolela nije ni saopšteno.

Sigurno u svemu ima i uticaja i nesvesno priželjkivanje da se u poplavi negativnih vesti konačno  pojavi i neka pozitivna. Sigurno u tome nije bilo nikakve loše namere.

Da podsetimo, u susednoj Hrvatskoj je već jedan pacijent - oboleo od korona virusa - zaista pušten na kućno lečenje. 

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt