VREMENSKA PROGNOZA DO 30. JULA 2019: evo kad se očekuje stabilizacija vremena

Najava vremenskih prilika za vikend i ostatak jula 2019. godine.

VREMENSKA PROGNOZA DO 30. JULA 2019: evo kad se očekuje stabilizacija vremena Foto: Shutterstock

U narednih desetak dana u celoj Srbiji očekuje nas i dalje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom padavina, a stabilizaciju vremena sa temperaturama od oko 30 stepeni možemo očekivati tek nakon 20. jula 2019. godine.

Kako je ispričao meterolog Slobodan Sovilj, sutra i prekosutra će uslediti kratkotrajna stabilizacija vremena, a u većini mesta u zemlji neće biti nikakvih padavina i preovlađivaće suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura biće nešto viša u odnosu na današnji dan i kretaće se u većini mesta oko 25-26 stepeni.

Vremenska prognoza za subotu 13. jul 2019. godine

Novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u subotu sredinom dana, rekao je Sovilj i dodao da će se to dogoditi najpre na zapadu zemlje, dok će se popodne to naoblačenje vrlo brzo proširiti na ostale krajeve Srbije. Kasnije, popodne, uveče i tokom noći, lokalno se očekuju i obilnije padavine.

Vremenska prognoza za nedelju 14. jul 2019. godine

U nedelju, dodaje Sovilj, ponovo će biti malo svežije vreme sa čestom pojavom padavina u većem delu Srbije, a maksimalna temperatura biće oko 20 stepeni.

I sledeće sedmice očekuju nas padavine, odnosno u ponedeljak i utorak nešto ređa pojava kiše i pljuskova uz maksimalnu temperaturu oko 25 stepeni, ali od srede, pa do petka ponovo česta pojava padavina na području cele zemlje.

"Stabilizacija vremena sa temperaturama oko 30 stepeni očekuje se tek nakon 20. jula", kazao je Sovilj.

Što se tiče Beograda, u toku današnjeg dana ne očekuju se više padavine kojih je bilo ujutru i prepodne, a sutra i prekosutra biće dosta sunčanih sati i suvo vreme.

Naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom i u Beogradu se očekuje u subotu u popodnevnim časovima, a u nedelju će biti nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Kratkotrajna stabilizacija vremena u glavnom gradu Srbije biće početkom sledeće sedmice, ali od srede se očekuje ponovo pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom.

"I na području Beograda, nakon 20. jula, biće stabilnije vreme sa temperaturama oko 30 stepeni", kazao je Sovilj.

Izvor: Kurir.rs / Tanjug 

 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt