ZA VIKEND BESPLATNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI U PARKU! NE MORATE NI DA IDETE U BOLNICU: evo gde možete bez zdravstvene knjižice da proverite krvni pritisak, štitnu žlezdu, šećer i holesterol

Uloga ovih pregleda je da se sprovedu preventivne analize bez plaćanja, zdravstvenih knjižica i uputa...

ZA VIKEND BESPLATNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI U PARKU! NE MORATE NI DA IDETE U BOLNICU: evo gde možete bez zdravstvene knjižice da proverite krvni pritisak, štitnu žlezdu, šećer i holesterol Foto: Shutterstock

Kampus zdravlja, tokom kojeg će građani moći da dobiju besplatne konsultativne zdravstvene preglede, biće organizovan u subotu, 6. jula 2019. godine, od 8 do 13 sati ispred zgrade Starog dvora.

Kampus se realizuje u saradnji sa italijanskim medicinskim stručnjacima, koje predvodi endokrinolog Ana Marija Kolao.

Biće obavljani pregledi krvnog pritiska, EKG srca, ultrazvuk tiroidne žlezde, nutricionistički pregledi za dijabetes, masnoću, težinu mase i drugi, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Kako je rekao na televiziji Studio B, biće postavljena tri šatora u kojima će se obavljati besplatni pregledi.

Doktorka Ana Marija Kolao će u petak 5. jula održati predavanje na Medicinskom fakultetu, kada će obići i Endokrinološku kliniku.

Pomoćnik gradonačelnika je naglasio da će svi moći besplatno da se pregledaju i da nije potrebno imati ni zdravstvenu knjižicu niti uput.

"Ovakav kampus organizujemo prvi put u Srbiji, a Italijani ih organizuju prvi put izvan Apeninskog poluostrva. U Italiji je 80.000 Italijana prošlo taj pregled. Uloga ovih kampusa je da se sprovodi prevencija bez ikakvih obaveza, plaćanja i dokumentacije", rekao je Mladenović.

Izvor: B92/Tanjug
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt