ČUDOTVORNA LOZA SA HILANDARA: loza Svetog Simeona pomaže parovima koji ne mogu da imaju decu

Parovi iz celog sveta koji imaju problem sa začećem šalju pisma manastiru Hilandaru kako bi tražili pomoć čudotvorne loze Svetog Simeona

Šalje im se parče orezane lozice i tri zrna osušenog grožđa, uz detaljno uputstvo za upotrebu. Supružnici pristupaju tzv. Hilandarskom postu, u trajanju od 40 dana, nakon čega uzimaju plodove svete loze.

Hilandarci objašnjavaju da se deca ne dobijaju, već zaimaju, budući da decu ne dobijamo na poklon; ona nisu naša, već Božija.

Začeće i rađanje dece izmoljene na ovaj način najčešće se zbiva protivno zakonima prirode i medicine. Brojne stručne prezentacije i predavanja lekara svedoče o racionalno neobjašnjivim načinima začeća, pokazujući čak i fotografije i anatomske prikaze koji svedoče o potpunim nemogućnostima da žena, muž ili oboje začnu, ali je do začeća ipak došlo. Ova deca su izmoljena i od roditelja i od Svetog Starca, pa se zato i zovu čedima Svetog Simeona.

Njihovo vaspitanje se ne prepušta zakonima ovog sveta, već ih valja podizati u Hristovoj veri i ljubavi, ne zaboravljajući čiji su.

Svakako, ovde nije reč o umišljenoj posebnosti ove dece ili bilo čemu što bi roditeljima dalo povoda za gordost i prelest, već o pojačanoj svesti da je njima Bog decu dao na molitvu i izvan zemaljskih zakonitosti, pa je molitveni put, jedinstvo porodice i život u Duhu a ne zemaljskoj privezanosti – put kojim treba nastaviti, na uzdarje Gospodu.

Najviše pisama i molbi stiže iz Grčke, dok srpski narod, u kome se zloćudno povećao broj utrobnih čedomorstava i posledica medijskih podvala zvanih "planiranje porodice" (tj. izbegavanja rađanja dece) – u tome daleko zaostaje za grčkim.

Pisma stižu iz čitavog sveta, iz Amerike, Evrope, a postu pristupaju čak i inoverni – protestanti, katolici i muslimani.

Biva i da žene tajno pristupe postu, ako su muževi ateisti ili inoverni, vršeći molitveno pravilo i za muževe, koji se na kraju uvere u silu svetorodne loze – samim rođenjem deteta.

Neki tada prelaze u pravoslavlje, mnogi daju deci imena Nemanjića: Simeon, Simon, Sava, Rastko, Anastasija, Ana... Rađaju i žene u poznim godinama, zaimaju decu bračnici čak i nakon 20 godina neplodnosti; rađaju se blizanci i trojke. Dolaze u Hilandar na poklonjenje oni koji su i sami izmoljeni od roditelja i Sv. Simeona.

Ne zaimaju decu svi koji pristupaju ovom postu i koji uzmu sveto grožđe, ali nije na nikome od nas da sudimo i preispitujemo nedogledive puteve Božije promisli.

Supružnicima se porod daje po meri njihove vere, truda i ljubavi, ali biva i da neki ne zaimaju decu jer je za njihovo spasenje tako najbolje.

ČUDOTVORNA LOZA SA HILANDARA: loza Svetog Simeona pomaže parovima koji ne mogu da imaju decu

Radi dobijanja svetog grožđa i lozice Sv. Simeona, supružnici mogu pisati molbu manastiru Hilandaru, mogu se obratiti nekoj od pokloničkih agencija i grupa koje redovno odlaze na Svetu Goru, a najlepše je da suprug ili neko duhovno blizak toj porodici lično hodočasti Hilandar i zatraži svete plodove.

O ovome je najbolje posavetovati se sa svojim duhovnikom, ispovednikom ili parohom.

Kako se sprovodi Hilandarski post?
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt