SUTRA JE LETNJI ARANĐELOVDAN, A OVU MOLITVU SVI TREBA DA IZGOVORIMO: čudesna molitva Svetom Arhangelu Gavrilu čuva nas od bolesti i zla

Sveti arhangel Gavrilo se slavi kao anđeo koji donosi radosne vesti!

SUTRA JE LETNJI ARANĐELOVDAN, A OVU MOLITVU SVI TREBA DA IZGOVORIMO: čudesna molitva Svetom Arhangelu Gavrilu čuva nas od bolesti i zla Foto: Profimedia

Praznik Sabora svetog arhangela Gavrila obeležava se 26. jula i nije označen "crvenim slovom" u kalendaru Srpske pravoslavne crkve. Međutim crkva svetom arhangelu Gavrilu daje veliki značaj i slavi ga kao Blagovesnika koji je učestvovao i najavljivao sve značajnije događaje vezane za nastajanje hrišćanstva.

Ovaj praznik poznat je kao letnji Aranđelovdan za koji se vezuje i ova molitva čije reči bi svi vernici trebali da izgovore da bi se sačuvali od nevolja i bolesti!

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK ĐOKOVIĆ PONOVO NOSI KRST SA HILANDARA OKO VRATA: evo kakvu molitvu srpski teniser uvek izgovori na treningu (FOTO)

MOLITVA SVETOM ARHANGELU GAVRILU

Sveti Arhangele Gavrilo, koji donese neizrečenu radost sa neba Prečistoj Djevi, ispuni radošću i veseljem srce moje gordošću ispunjeno. O veliki Arhangele Božiji Gavrilo, ti si blagovestio Prečistoj Djevi Mariji začeće Sina Božijeg. Objavi i meni grešnom strašni dan moje smrti i umoli Gospoda Boga za moju grešnu dušu, da bi mi oprostio moje grehe; da me ne zarobi lukavi demon i ovlada mnome. O veliki Arhangele Gavrile! Sačuvaj me od svih nevolja i svih bolesti, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

PROČITAJTE JOŠ: Plave lestvice: Molitva svete Majke Božije pred rajskim vratima

Izvor: Kurir/Crkvaub
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt