DANAS JE VELIKI PRAZNIK, A SRBI POŠTUJU OVE OBIČAJE: evo šta treba 3 puta da uradite na praznik trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja (NARODNA VEROVANJA)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 7. juna obeležavaju veliki praznik, a evo koje običaje treba da poštujete na Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja!

DANAS JE VELIKI PRAZNIK, A SRBI POŠTUJU OVE OBIČAJE: evo šta treba 3 puta da uradite na praznik trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja (NARODNA VEROVANJA) Foto: Shutterstock

Pravoslavni vernici 7. juna obeležavaju dan kada je glava Svetog Jovana Krstitelja pronađena, a zatim opet zakopana u zemlju. Ovaj praznik vernici nazivaju Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja

Dan svetog Jovana Krstitelja proslavlja se više puta u toku godine. Poznat je kao veliki propovednik koji je najavio dolazak Isusa Hrista i koji je mučeničkom smrću stradao za veru.

Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja obeležava se 25. maja po crkvenom, a 7. juna po gregorijanskom kalendaru. 

Kliknite OVDE da pročitate običaje koje Srbi poštuju na ovaj sveti praznik!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt