Direktorka Medicinske škole protiv estradnog imidža: goli dekolte i dugi nokti nisu za učenice

Direktorka srednje Medicinske škole u Beogradu Nada Trifković odlučna je u nameri da se obuzda neprikladno oblačenje i izgled koji ne pristaje učenicama. Pogledajte najnovije obaveštenje ikoje je zazvalo oprečne reakcije u javnosti!

Direktorka Medicinske škole protiv estradnog imidža: goli dekolte i dugi nokti nisu za učenice Foto: Profimedia

Kako njeni dugogodišnji apeli, o čemu je Lisa već pisala, i skretanje pažnje učenicima na Pravilnik o oblačenju u obrazovnim institucijama nisu urodili plodom, direktorka je odlučila da uzme stvar u svoje ruke.

Naime, na ulazu u Medicinsku školu postavila je obaveštenje koje je izazvalo pravu buru na društvenim mrežama.

PROČITAJTE VIŠE: Kako da najlepše započnete dan: 10 stvari koje dobro organizovani ljudi urade pre 12 sati

Foto: Printscreen/Facebook

 

"Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija. Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, lekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprineti tome! Dovoljno ste i mladi i lepi, a sa nama i obrazovani, da vam ne trebaju trećerazredna oponašanja neuspelih", stoji u obaveštenju direktorke Trifković.

I dok je većina onih koji je podržavaju, postoje i neki koji smatraju da način odevanja nije garancija za stručnost i profesionalnost.

S druge strane, Nada Trifković u izjavi za Kurir ističe da već dve godine bezuspešno pokušava da učenicima skrene pažnju na Pravilnik, te joj je drago što je, nakon poslednjeg poteza, konačno dobila njihovu podršku i razumevanje.

"Granica ukusa i samopoštovanja je u medijima gotovo izbrisana, a na obrazovnim institucijama je da mlade u svakom smislu usmeravaju na pravi put. Mi u školu nismo uveli ništa rigidno, čak nismo ni menjali postojeće uniforme niti uvodili nove, samo smatramo da granica ukusa mora da se poštuje", objašnjava Trifkovićeva.

Ona navodi da je zahvalna svima koji su je putem društvenih mreža podržali.

"Od nas se i očekuje da povratimo dostojanstvo i ugled školskim institucijama", zaključuje direktorka Medicinske škole.

 

Izvor: Kurir
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt