ČESTITKE ZA MILU TURAJLIĆ: srpska rediteljka pozvana u američku Akademiju za film, učestvuje u dodeli Oskara!

ČESTITKE ZA MILU TURAJLIĆ: srpska rediteljka pozvana u američku Akademiju za film, učestvuje u dodeli Oskara! Foto: Profimedia

Rediteljku Milu Turajlić pozvala je Američka akademija za filmsku umetnost i nauku da bude njihov član u sektoru dokumentaristike, što znači da će moći da učestvuje i u glasanju za Oskara u kategoriji dokumentarnih ostvarenja.

Zadovoljstvo zbog ovog poziva, rediteljka je 1. jula 2020. godine podelila na svojoj Fejsbuk stranici. "Veoma sam počastvovana pozivom da se pridružim Akademiji.

Neverovatno je što ću se naći u tako cenjenom društvu, u klasi 2020, čiji je dosadašnji rad veoma inspirišuć. U njih svrstavam mnoge prijatelje, kolege i mentore, a to samo pokazuje velikodušnost i ljubav koje ova zajednica pruža", napisala je Turajlić.

Akademija je pozvala 819 filmskih umetnika i radnika koji su se "istakli dopirnosom bioskopskim filmovima i filmskoj umetnosti", a pored Turajlić na listi su i autori filma "Zemlja meda" Tamara Kotevska i Ljubo Stefanov, ali i mnogobrojni dobitnici Oskara poput ekipe filma "Parazit".

Mila Turajlić nedavno je došla u Beograd kako bi dosnimila scene za svoj novi dokumentarni film "Dosije Labudović", za koji završava montažu.

cestitke-za-milu-turajlic-srpska-rediteljka-pozvana-u-americku-akademiju-za-film-ucestvuje-u-dodeli-oskara-1

Izvor: Kurir.rs / Tanjug 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt