ŠTA JE KRALJICA ELIZABETA IZABRALA ZA VEČERU DA UGOSTI DONALDA I MELANIJU TRAMP: pogledajte kako su izgledali cvetna dekoracija, trpezarija, hrana i piće u Bakingemskoj palati (FOTO)

Britanska kraljevska porodica je dočekala američki predsednički par u raskošnim prostorijama Bakingemske palate! Pogledajte kako je izgledao kraljevski meni koji je kraljica Elizabeta lično odabrala.

ŠTA JE KRALJICA ELIZABETA IZABRALA ZA VEČERU DA UGOSTI DONALDA I MELANIJU TRAMP: pogledajte kako su izgledali cvetna dekoracija, trpezarija, hrana i piće u Bakingemskoj palati (FOTO) Foto: Profimedia/Twitter
Korona virus NOVO!

Raskošni banket koji je britanska kraljica Elizabeta II 3. juna 2019. godine priredila u Bakingemskoj palati u čast prve državničke posete predsednika SAD Donalda Trampa, obeležile su njihove zdravice, ali je pažnju privukao i meni koji je ponuđen za više od 170 gostiju, uz vino koje košta oko 1.600 evra po boci.

 

BBC navodi da su se na tanjirima, između ostalog, našli fileti iverka spremani na pari, mlada vindzorska jagnjetina, a za dezert je poslužen suvi rastresiti kolač od jagoda s kremom od limunske verbene, da bi potom usledilo sveže voće, kafa i sitni kolači.

OVAKO JE KRALJICA ELIZABETA POSLUŽILA DONALDA I MELANIJU TRAMP: pogledajte kako su izgledali cvetna dekoracija, trpezarija, hrana i piće u Bakingemskoj palati (FOTO)

Gostima su ponuđene dve vrste engleskih penušavih vina, kao i crveno vino "Šato Lafit-Rotšild" iz 1990. godine, čija boca dostiže cenu i do 1.395 funti (1.600 evra).

 

Američki predsednik, navodi BBC, nije okusio nijedno od ovih vina, pošto uopšte ne pije alkohol.

Meni je izabrala sama kraljica od četiri moguća jelovnika koji su joj ponudili kraljevski kuvari.

 

Muzički izbor obuhvatao je radove Hendla, američkog kompozitora Arona Koplanda i britanskih muzičara Eda Širana i Ejmi Vedž.

Na programu je bio i "Tunajt" iz američkog mjuzikla "Priča sa Zapadne strane".

Tramp i njegova supruga Melanija su prisustvovali večeri sa četvoro Trampove odrasle dece.

S britanske strane, među prisutnima su bili kraljica Elizabeta, princ Čarls i njegova supruga Kamila, i princ Vilijam i njegova žena Kejt.

Izvor: Kurir/Tanjug
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt