MLADI GLUMAC MIODRAG RADONJIĆ OTKRIVA: Sloboda je kad ne radiš ono što nećeš

Poznati glumac Miodrag Radonjić ispričao nam je da li mu je više legla uloga kriminalca ili inspektora i šta priželjkuje u karijeri.

MLADI GLUMAC MIODRAG RADONJIĆ OTKRIVA: Sloboda je kad ne radiš ono što nećeš Foto: Vladimir Šporčić

Markantni glumac mlađe generacije Miodrag Radonjić dospeo je u vrh popularnosti ulogama u TV serijama "Ubice mog oca", čija se treća sezona upravo završila, zatim "Božićni ustanak", "Prvaci sveta", "Čizmaši", "Vojna akademija"... U akcionom filmu "Južni vetar" igra rame uz rame sa već proslavljenim Milošem Bikovićem.

Za kratko vreme Južni vetar dostigao je rekordnu gledanost. Kako ste se snašli u ulozi negativca?

Uživao sam u toj ulozi, mada se Baća po karakteru veoma razlikuje od mene privatno, ali i od uloga koje sam do sada igrao.

U filmu ima dosta opasnih scena, da li su za njih bili zaduženi dubleri?

Za potrebe nekih scena jesu bili angažovani dubleri odnosno kaskaderi, ali većinu akcionih scena odigrali smo mi glumci.

Igrate opasnog momka, promenili ste čitav stajling, telo išarali lažnim tetovažama; kako ste pronašli inspiraciju za ovu ulogu?

Odrastao sam na Konjarniku 90-ih godina, u vreme kada je to još bilo predgrađe Beograda. Mogao sam da vidim razne situacije, naročito na ulici. Sretao sam i upoznavao različite ljude i tadašnje mangupe iz kraja. Mislim da mi je to iskustvo dosta značilo prilikom stvaranja ove uloge.

Da li se pravo na izbor nameće kao glavna poruka filma?

Naravno, svi mi imamo pravo na svoj izbor, bio on pogrešan ili ne. Film upozorava na to da sitna loša odluka donosi nešto veću, zatim još veću i onda nastane lavina pogrešnih izbora, odakle se teško možeš iščupati. Poruka može biti i da sloboda nije da radiš ono sto hoćeš, već da ne radiš ono što nećeš.

Pošto ste se veoma dobro pokazali u ovom filmu i stekli veliku popularnost, da li priželjkujete glavnu ulogu?

Ne razmišljam o veličini uloge niti o statusu - da li je glavna, sporedna ili epizodna - već o sadržaju koji mi se nudi. Naime, šta ta uloga znači za mene, mogu li da se povežem s tim likom, da li je višeslojan, da li mi budi strast i nadahnuće kada čitam tekst itd. Priželjkujem samo inspirativne uloge.

Dok se u filmu nalazite s druge strane zakona, u seriji Ubice moga oca glumite inspektora Zorana Janketića. Šta vam je bilo lakše da odigrate?

Ulogu Zorana igram već tri godine, tako da se nas dvojica sve bolje i bolje upoznajemo. Nekako, razvoj tog lika u seriji prati i moj privatni glumački razvoj. Zadovoljstvo mi je da igram obe uloge, jer mislim da u glumi nema lakše i teže – ili igraš ili ne igraš.

Pored televizijskih i filmskih ostvarenja, iza vas su i zapažene pozorišne uloge. Šta trenutno igrate?

Igram u predstavi "Osvrni se u gnevu", koja se održava u staroj kući Zadužbine Obrenovića u Šafarikovoj 7. Nažalost, kako su svi glumci koji rade ovu predstavu vrlo zauzeti, ne igramo je često. Nadam se da će se uskoro ponovo naći pred publikom.

Tekst: Ana Cemović

Izvor: Lepa & Srećna
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt