VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA AVGUST 2020: stabilni Rakovi  pred brakom, Vaga ulazi u tešku napetost

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA AVGUST 2020: stabilni Rakovi  pred brakom, Vaga ulazi u tešku napetost Foto: Shutterstock

Početak avgusta dočekujemo sa ne baš lepim rasporedom planeta – veliki komunikacijski problemi, posebno u porodičnom, poslovnom i emotivnom segmentu. Nemogućnost dogovora, otežano je sve ono što se vezuje za papirološka i administrativna pitanja i postoje konstantna odlaganja u planovima.

Teškoće u saobraćaju, sa decom, mogućnosti povreda. Merkur je na poslednjim stepenima znaka Raka u opoziciji sa retrogadnim Saturnom, Jupiterom i Plutonom. Stvari će se pomeriti na bolje ulaskom Merkura u znak Lava od 5. ovog meseca.

 Znak Lava, u kojem se nalazi i tranzitno Sunce vlada odmorom, ljubavlju, decom, sportom, uživancijom, kreativnošću. Pošto ove dve planete neće imati nikakvo onemogućavanje, a biće u protočnom, trigonskom aspektu sa Marsom iz znaka Ovna, sigurno je da ćemo u jednom delu avgusta imati više optimizma, radosti, ljubavi a možda i po koje putovanjce.

Evidentno je da će se sve ono vezano za papirologiju i administrativna pitanja odvijati neuporedivo lakše.

Venera će 7. avgusta preći u znak Raka pa će se i porodični odnosi stabilizovati, a istovremeno – ovo je dobar period i za više ljubavi u domu, za bolje odnose sa porodicom.

 Takođe – dobar period za renoviranje, kupovinu lepih sitnica za kuću, a zašto da ne – čak i za kupovinu stambenog prostora (mada bih, zbog perioda koji je pred nama ipak savetovala da se ne zatrčavate i da sačekate).

Od samog početka avgusta Mars će krenuti u kvadratne aspekte sa retrogradnim Jupiterom i Plutonom, a u drugom delu meseca ulazi i u kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom.

Pošto nas vrlo brzo čeka i Marsova retrogradnost – ovi aspekti će biti aktuelni u dosta meseci koji su ispred nas, mada ćemo najjači „udar“ osetiti tokom septembra i oktobra. Jedan od najtežih i najkompleksnijih aspekata koji bukvalno znači „udarac sudbine“, lom, prelamanje – sukobljava se agresija oličena u Marsu u znaku Ovna sa blokadom oličenom u Saturnu u znaku Jarca.

Nemojte se zanositi – period pred nama jeste težak, kompleksan, zahtevan. Naravno, na svakog od nas će se odraziti individualno, sve u zavisnosti od toga u koja nam polja upadaju Mars i Saturn, i naravno – kakve aspekte prave sa našim natalnim planetama i osetljivim tačkama u našem horoskopu.

Osećaj ograničenja, nedovršenosti, sputavanja – i pored toga što ste mislili da ste je rešili, stara problematika se vraća, kod svakog od nas u nekom različitom životnom segmentu i na drugačiji način.

Generalno, od drugog dela avgusta nas čeka postepeno „stezanje“ i sve lošija atmosfera u mnogim segmentima, po mnogim pitanjima.

Na žalost, koliko god ovakvi aspekti bili nepopularni i baš bi ih bilo fino izbeći – oni pokazuju da neke stvari zaista moraju da se prelome preko kolena i da se na njih jednom zauvek stavi tačka.

Ono što se pod ovim aspektom i sada u avgustu, ali i u narednim mesecima „prelomi i polomi“ – malo je verovatno da će ikada više moći da se obnovi.

No, hajmo mi dalje... Merkur će već 20. avgusta preći u znak Device (na žalost kroz znak Lava će protrčati, pa će nam i ta uživancija izgleda na isti način biti servirana – tek po malkice). Odmah za njim i Sunce 22. avgusta prelazi u znak Device.

 Što smo se odmarali, odmarali smo se (a i nije bilo nešto), sad je već vreme da se ponovo vratimo u svakodnevicu...

Kraj meseca će nam biti vrlo sličan kao početak jer ovog puta Venera ulazi u opoziciju sa retrogradnim Saturnom, Jupiterom i Plutonom – opet nam sledi stezanje i pritisak kroz porodične i emotivne odnose, osećaj nesigurnosti i finansijski problemi.

Pa, eto... .avgust. I nije neki mesec. Ali, ako ništa drugo – daće nam da makar malo udahnemo i osetimo lepotu života, možda i ljubavi. Ja vam želim svaku sreću i dobro tokom ovog perioda.

OVAN

Ljubav

Slobodni Ovnovi su u prilično dobroj poziciji da tokom avgusta promene svoj emotivni status. Sad, da li će to biti na kraće ili na duže – zavisi od mnogo faktora, ali u svakom slučaju – imate dovoljno prostora za uživanje...

Pa makar to na kraju ispala samo letnja avantura. Uglavnom će biti aktuelne nove osobe, mada postoji period tokom druge dekade avgusta kada možete obnoviti kontakt sa bivšom simpatijom. Zauzeti će morati nešto više da se potrude, zajedno sa voljenom osobom oko tog uživanja i opuštencije.

Nema tu nešto mnogo prostora za vas dvoje, naročito u drugom delu meseca, pa bi zajedničke momente pre toga trebalo iskoristiti za možda kraće putovanjce ili ako niste u mogućnosti – za više sloge i zajedništva, pa makar sedeli kod kuće.

Ukoliko ste u braku, neki lepi momenti vam idu preko dece a ukoliko planirate renoviranje ili zajedničko sređivanje stambenog prostora – ne svađajte se baš mnogo.

Posao

Vrlo jak i aktivan poslovni mesec, ali najpre za one Ovnove koji imaju sposobnost da procene kada treba zastati, sačekati i konsolidovati se a kada treba krenuti “u napad”.

Početak avgusta neće delovati obećavajuće – papirološki problemi, prevelik pritisak na vas i manjak vremena za obavljanje čak i redovnih obaveza. Od 5. avgusta bolja komunikacija i organizacija.

Poslednja dekada meseca donosi sukobe sa autoritetima ali i neke pozitivne promene u poslovnom okruženju.

Zdravlje

Od ulaska u drugu dekadu avgusta osećaćete se znatno bolje, energičnije a mnogi od vas će biti i u pojačanim fizičkim aktivnostima. Više kontrolišite ishranu.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt