MESEČEV HOROSKOP DO 21. JUNA 2020: Devicama treba odmor, Škorpija zaljubljena do ušiju

MESEČEV HOROSKOP DO 21. JUNA 2020: Devicama treba odmor, Škorpija zaljubljena do ušiju Foto: Shutterstock

Znak Blizanaca je vazdušni, promenjivi znak, muškog polariteta što znači da lako stupaju u akciju.

Osnovna karakteristika Blizanaca je zaokupljenost aspektima uma, misli, kretanje i nestalnost. Blizanac je pod upravom planete Merkur i nikad nije više od 28 stepeni udaljen od Sunca.

Ova planeta se brzo kreće, što ponekad znači da je njihova pažnja veoma kratkog trajanja. Zaljubljeni su u reči i ideje, pa morate staviti prst na čelo ako želite da održite korak sa tako radoznalim znakom! Skoro sve o svetu ih fasicnira i imaju osećaj kao da nema dovoljno vremena da iskuse sve što žele da vide. To ih čini odličnim umetnicima, piscima i novinarima. Ono što Blizance sada stavlja u fokus jeste upravo pozicija severnog čvora (Mesečevi čvorovi su nematerijalne tačke; delovi Meseca - duše).

Narednih 18 meseci SEVERNI MESEČEV ČVOR će tranzitirati znakom Blizanaca.

Zato za njih sledi i kratak uvid o SEVERNOM MESEČEVOM ČVORU koji tranzitira njihovim znakom dok je južni čvor u tranzitu kroz Strelca.

Osa čvorova je uvek u opoziciji (na rastojanju od 180°). Blizanci su treći znak u prirodnom Zodijaku ukazujući na naš način razmišljanja, braću, sestre i sve ono što je u „našem komšiluku“, sve ono što nam je blisko u realnom svetu. Znači ovo vreme traži istraživanje, upoznavanje onog što nam je blisko jer smo bili skloni otići na drugu stranu sveta ne sagledavajući okolinu mesta gde živimo.

Ovo je kosmički poziv da se povežemo sa našim suprotnostima iz najbližeg i neposrednog okruženja. Južni čvor u Strelcu govori da se Duh spustio u život sa željom da otpustimo i oprostimo se od ostataka divljih delova nas (kentaura). Pozicija ose čvorova biće tokom tranzita u napetom aspektu sa Neptunom. Neophodno je suštinsko poverenje u zajedništvo kao ključnu vrednost ovog vremena.

Generalno svima nama nedostaje poverenja u sebe same. 

Bilo bi dobro navikavati se na nezavisnost od reakcija drugih ljudi, njihovih mišljenja, stavova.

To u ishodu vodi ka oslobađanju od onoga ŠTO MI NISMO, a to je poseban vid slobode. Nije neophodno reagovati na društvene zahteve izbegavanjem odgovornosti.

Ko nije naučio dovoljno o saradnji, društvenosti i taktu, sada će imati priliku.

Sa severnim čvorom u Blizancima usmerite svoju energiju na savladavanje veština i umetnosti komunikacije. 

Osnovna veština komunikacije je SLUŠANJE. 

Merkur, vladar Blizanaca je u egzaktnom kvadratu sa Neptunom, što daje „svesnu gluvoću“ ili alibi: Nisam te čuo, izvini. Venera je retrogradna u Blizancima, zatvarajući čuveni osmogodišnji „Venerin pentagram“. Mislim da je stvarno vreme za Blizance da preuzmu odgovornost za svoju radost i postojanje u svim životnim oblastima.

Rakovi u ovoj lunaciji prelaze iz „kardinalnog“ kvaliteta ličnosti (sada i odmah) u fazu promenjivosti i na neki način razigranosti. Kako to nije njihova originalna priroda, a dispozicijom Merkur vodi Mesec u kvadrat sa Neptunom, može odneti neku vrstu razočarenja, osetljivosti i eventualno ozbiljnu provokaciju za Rakove.

Nužno je da ostanu na svojoj vibraciji ali je takođe neophodno istrajati u stvaranju novih navika.

Neka okolnost, obojena tranzitom, pogotovo brzih planeta može delovati kao izazov. Veruješ li u sebe ili živiš od tuđih komentara? Ako živiš od tuđih komentara, žao mi je, ponavljaćeš još dugo, dugo jednu te istu lekciju.

Pomračenje Meseca će se desiti preko ose Strelac/Blizanac što je za Rakove preko ose polja 12/6 i mogućnost iznošenja nekih tajni ili osujećivanja planova pod budnim okom Marsa sa 15° Riba koji demontira ovu lunarnu eklipsu. Sve se dešava u promenjivim znacima i govori o vašoj mentalnoj snalažljivosti i fleksibilnosti u ovom periodu.

Lavovima se ova lunacija dešava u polju prijatelja i ispunjavanja želja.

Promenjivi kvalitet znaka Blizanaca relaksira vašu tvrdoglavost i upornost. Još izvesno vreme imate partnersku podršku a onda sledi predomišljanje koje je već počelo, ali Lavovi ne vide, ne čuju...

Moguće je da Lavovsko srce brže zakuca pred „školskom ljubavlju“ koja se invocira retrogradnom Venerom u Blizancima. Otrežnjenje predstoji neposredno pred pomračenje Meseca kada se Venera 3. juna nađe u egzaktnoj konjunkciji sa Suncem (vatreni zagrljaj).

Ova konjunkcija u tranzitu obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost životu "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti.

Venera koja je simbol lepote, umetnosti, estetike, kreativnosti biće pod zracima Sunca – pod reflektorima!!! Na žalost, ova ekstaza traje samo jedan dan a već sutradan nastupa pomračenje Meseca preko 15° (kraljevski stepen) znakova Strelac/Blizanac i sve to u egzaktnom kvadratu sa Marsom. Lavovima ne savetujem uobičajeno „razmetanje“ jer ovo je vreme tišine i mira.

Treba spustiti energiju duboko na dno okeana, ostati „hladan“ i to će biti siguran put do ljubavnog uspeha. Ukoliko se Lavovi „zapale“, za šta postoji tendencija tokom druge polovine juna, to se neće dobro odraziti ni na vaše fizičko ni na emotivno biće.

Device dominiraju jer je njihov vladar Merkur u svom znaku. Tokom ove lunacije, Device bi trebalo da uđu u svojevrsni alhemijski proces i da iz svog „sitničavog“ oštrog stava pređu na vibraciju zabave, ljubavi, bez razmišljanja o mogućim posledicama... Iako im se na poslovnom planu mogu ili čak udvarati, one na to ne padaju. Devičanski nos (Mars u Ribama) i te kako prepoznaje manipulaciju i Neptunovske iluzije.

Sve ovo Device mogu da prožive i kroz same partnere, da razotkrivaju onako „slučajno“, malo po malo.

Od 29. maja Merkur menja znak i ulazi u znak Raka, što će Devicama doneti (pre)osetljivost, povećanu emotivnost u porodičnim odnosima. Za tako kratko vreme „zemljane Device“ su iz elementa vazduha (misli) prešle u vodeni element znaka Raka, dubokih i snažnih emocija.

Od  18. juna i Merkur kreće u retrogradni hod a Devicama treba odmor jer se svega nakupilo. Previše emocija koje se ne daju kontrolisati. U noći Punog Meseca 5. juna ili pomračenja Meseca, partnerski odnos može doživeti kristalizaciju.

Vagama ovaj Mlad Mesec u Blizancima kao da je prilika da se malo otvore i preuzmu odgovornost za sebe... ako ne iz prvog puta, biće prilike za još pokušaja. Venera, vladarka Vage je u srodnom elementu Vazduha pa će Vage da se donekle osećaju dobro...

Merkur je u egzaktnoj konjunkciji  sa Venerom koja ide u retrogradni hod a sve u teškom aspektu sa Neptunom.

Ovo može u trenutku Vagama da donese neku vrstu odustajanja od lepote i zadovoljstva.

Misao ih može odvesti u neku vrstu tuge, razočarenja.

U noći punog Meseca 5. juna, savetujem vam da ostanete kod kuće jer će snažno biti aktiviran Mars iz Riba. Poznata je slabost Vaga u formi „da li levo ili desno“ kada traže savetnika, samo da bi se oslobodili moguće greške. Ovaj period vraćanja unazad će potrajati pa ako ne platite na mostu, platićete na ćupriji.

Moj savet je da se malo povežete sa sobom jer je potpuno bespotrebno prepričavati šta vam se desilo svakome koga se setite, jer to nije rešenje. Rešenje je u donošenju ODLUKE.

Cela ova zavrzlama u vašem emotivnom životu je povezana sa načinom razmišljanja, odnosno nerazmišljanja. Vage mogu biti vrhunski savetnici za druge ljude, ali u svom životu biraju da je neko drugi odgovoran za sve što im se dešava.

Škorpionima se mlad Mesec dešava u 8. polju, srodnom njihovom znaku te je neophodna transformacija načina razmišljanja.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt