HOROSKOP - KOME VENERA U ZNAKU RIBA DONOSI LJUBAV: do 7. februara 2020. godine počinju karmičke ljubavi!

HOROSKOP - KOME VENERA U ZNAKU RIBA DONOSI LJUBAV: do 7. februara 2020. godine počinju karmičke ljubavi! Foto: Shutterstock

13. januara 2020. godine, u 19:39 sati, Venera ulazi u znak Riba i u njemu se zadržava do 7. februara 2020. godine.

Venera u Ribama je u egzaltaciji, odnosno, ovo je pozicija u kojoj je ova planeta u zanosu, ushićena i naglašena. Ona traži da ljubav bude ostvarena u savršenom obliku, onom platonskom, neuhvatljivom, ali kako je Neptun (koji je vladalac Riba) između ostalog i planeta laži, fantazija, obmana i iluzija, na putu ka pravoj ljubavi rame uz rame ide i prenaglašena sklonost ka preteranom idealizovanju stvari, pa su neminovna i razočaranja zbog neispunjenih očekivanja.

A ovde se očekivanja graniče sa fantazijom. Prava ljubav se u moru iluzija teško susreće i nalazi.

Ovo je energija snova, mašte, iluzija, druge strane ogledala, onog nerealnog, drugačijeg, fantastičnog.

Zato će osobe sa ovakvom pozicijom u svom natalnom horoskopu, biti one koje su spremne ceo život da čekaju samo njima poznatu sliku idealnog partnera, koji, naravno, ne postoji, ali to ih neće ometati da čežnjivo maštaju o uzvišenoj ljubavi. Ukoliko se neko usudi da priđe ovakvom svetu, opstaće samo ako je spreman da položi žrtvu za ljubav i ideal. Ko pluta po površini ove duboke vode, bolje neka ni ne prilazi. Radije će se ova Venera zarobiti u čekanju ili pak živeti sama čuvajući u svojim mislima idealnu sliku nego da se ohrabri i suoči sa realnošću.

Ove osobe celi život beže od sebe. Samim tim su nedodirljive i drugima. Ponekad im je vidokrug sužen, lutaju kroz život uplašene od svake promene koja može da ih zadesi. Izuzetno su maštovite, kreativne i intuitivne. Odane su i vrlo često neobjektivne i slepe za mane i nedostatke ljudi koje vole. Ovde je Venerin princip ljubavi dostigao najviši razvoj. Iskustvo stečeno prolaskom kroz sve znake Zodijaka, daje ovoj duši sposobnost da se identifikuje sa svim tipovima ljudi, pa su ovo osobe koje imaju razumevanja za osećanja drugih i znaju kako je biti u tuđoj koži.

Zbog osetljivosti na patnje drugih, ova osoba često u životu može biti razočarana i povređena, jer ne poseduje osećaj razlikovanja stvarnog od lažnog. Empatija je jako naglašena, pa ove ljude privlače svi koji izgledaju kao da dolaze iz nekog drugog sveta, svi odbačeni i drugačiji, svi koji se ne poistovećuju sa rečju “jednostavno”.

Tranzitna Venera, pod uticajem ovakve energije, svima nama stavlja ružičaste naočare. Nažalost, ove ružičaste naočare će doneti zaslepljenost pred tuđim obmanama i lažima pa je potrebno biti na oprezu. Ova Venera živi u prostoru između sna i jave. Sanja svoj san o idealnoj ljubavi. Zanesena je, maštovita, magična i čarobna, sa sjajem u očima i dušom koja je svuda, samo ne u prostoru u kojem se nalazi. Ona se krije iza svetlucave senke, karmina, poezije i čase vina, mirisa i nota, knjiga i filmova, svega što ne liči na svet koji je vidljiv okom.

Ovo jeste period zaljubljivanja, ali u pogrešne osobe, one koje laskaju i obmanjuju. Vrlo lako može vas privući neko ko je nesrećan, gubitnik, zavisnik o nečemu, tajanstven i čudan, ali i nedostižan. Ovo je period koji je sve osim razuman i realan, pod energijom ranjivosti, saosećajnosti, empatije i prenaglašenosti u svakom smislu.

Ovo je period intriga, laži, nejasnih odnosa, veza koje počinju tajno, sa zauzetim osobama ili onima sa kojima nas deli velika razlika u godinama.

Nailaze nam dani obavijeni velom nepredvidljivosti, nejasnoće, sumnje, samoće. Bićemo bliži mašti, čežnji, fantaziji nego realnom tlu. Dok je boravila u Vodoliji Venera je aktivirala potrebu za druženjem i beg od samoće. Sada je došla do samog kraja Zodijaka spremna na samoću i željna iste.

Desiće se zbrka osećanja, zbunjenost, nerazjašnjene situacije, nejasne komunikacije, sve to propraćeno velikom emotivnošću. Bićemo osetljivi na tuđ bol, spremni na žrtvovanje, saosećajni, intuitivni i usamljeni pa čak i dok budemo okruženi ljudima. Beg u maštu i svet idealne ljubavi. Biće prisutno i osećanje neshvaćenosti, ugroženosti, stidljivosti, pesimizma, melaholičnosti. S druge strane, ovo je i vreme umetnika, onih koji umetnost stvaraju i onih koji se istoj dive. Idealno je vreme za umetničko stvaranje, otvoren put mašti, kreativnosti i inspiraciji.

Potreba za ljubavlju biće veća nego ikada. Mnogi koji su dugo čekali ljubav i odbijali postojeće prilike u nadi da onaj idealni ipak postoji, u narednom periodu mogu očekivati taj dugo čekani susret iz bajke. Kada je reč o zdravlju, mogući su problemi sa stopalima, upala tetiva, srčane tegobe, zadržavanje vode u organizmu, smanjeno lučenje adrenalina, apatija, melanholija, sklonost uzimanju viška alkohola.

Venera, po ulasku u znak, ide u aspekt sekstila sa Uranom u Biku, 15. januara.

Ovo jeste kratkotrajan aspekt, ali aspekt koji pruža mogućnost rizika, a s obzirom na to da je Venera u Ribama, i ludosti zbog ljubavi. Ovo su ljubavi sa neobičnim, drugačiji, čudesnim osobama, originalnim, onim koji nas teraju da iskočimo iz zone komfora i probamo nešto što do tada nismo. Ovo je odličan trenutak za eksperimentisanje na polju ljubavi, finansija, izgleda. Rizik koji se isplati.

U zavisnosti od ostalih pozicija u vašem natalnom horoskopu, neki će se iznenada zaljubiti, doživeti ljubavno uzbuđenje, iznenadni glas, kontakt putem društvenih mreža, a neki promeniti nešto u svom izgledu ili dobiti nenadani novac.

Venera dalje ide u sekstil sa Jupiterom u Jarcu, što će uticati na širenje i prenaglašenost emocija, ali i stabilizaciju istih, na sreću svih onih kojima je dojadila energija promena. Ovo je jako lep i ugodan aspekt, onaj koji širi sve što egzaltirana Venera predstavlja – sreća u ljubavi, sreća u komunikaciji sa ženskim osobama, stepenik više u stabilnim vezama, plodan period na finansijskom planu, ostvarenje planova koji se tiču poboljšanja finansijske situacije, ali i dobici kroz partnerstva i veze.

Venera 27. januara obrazuje kvadrat sa Marsom u Strelcu, a potom konjunkciju sa Neptunom. Ovo su dani velikih strasti ali i nadmetanja u muško-ženskim odnosima. Mars je uvek sukob, a kvadrat će ga dodatno naglasiti, pa eto sukoba, rivalstva, svađe, ali i stimulansa, uzbuđenja i intenzivne seksualne energije u partnerskim odnosima. Ovo su one svađe koje se završavaju strašću, ili u protivnom veliki sukobi, ljubomorne scene, nezadovoljstvo koje se otvoreno pokazuje, preterivanje, gledanje samo svoje strane, samim tim neminovno razočaranje i rastanak.

Ovo su i dani kada u ozbiljne i stabilne veze ulazi treća osoba, koja za vreme trajanja ovog tranzita mrsi konce, jer je ovo prolazno uzbuđenje i strast i problem koji ostaje kada aspekt prođe. U celoj ovoj priči, ne smemo zaboraviti konjunkciju Venere i Neptuna koja dodatno pojačava energiju prevara, tajni, izdaja, veze sa osobama koje nas na trenutak opčine i zanesu, trenutak kada gubimo objektivnost, pa se upuštamo u odnose koji su od samog starta platonski, nedostižni, neuzvraćeni, neostvarivi, a zatim se, poput pijanstva lečimo.

Venera 2. i 3. februara obrazuje sekstil sa Plutonom i Saturnom, što jednom rečju predstavlja – stabilnost u ljubavi. Ovo je trenutak da oni koji su u vezi ozvaniče svoj odnos, a oni koji su slobodni započnu odnos koji može biti dubok, trajan, ponekad i karmički. Ovo je aspekt obavezivanja u ljubavi, ali i trenutak kada u naš život ulaze stabilni partneri, oni koji stvari ne prepuštaju slučaju. Ovo je i ljubav pod malo težim okolnostima, izuzetno duboka osećanja.

Najveći uticaj tranzitna Venera izvršiće na vodene (Ribe, Škorpije, Rakove ) kao i na promenljive znakove (Blizance, Strelčeve, Device).

Uticaj tranzitne Venere na podznake:

Podznak Ovan – U ovom periodu osetićete potrebu za samoćom. Okrenućete se sebi, naći spokoj u sopstvenom društvu. Prijaće vam ova energija da napunite baterije, da preispitate svoje potrebe, sumirate šta su doneli a šta odneli postojeći odnosi i koliko vas isti istinski zadovoljavaju. Vama je moguće upoznavanje karmičke ljubavi ili srodne duše.

Podznak Bik – Vama ovaj tranzit donosi nova prijateljstva, iskrena, ona koja imaju tendenciju da traju, kao i odnose zasnovane kroz grupne aktivnosti, javne skupove, preko prijatelja. Otvara se mogućnost za ispunjenje želja i nada.

Podznak Blizanci – Blizanci u podznaku mogu se nadati upoznavanju interesantne starije, ostvarene osobe na položaju, ili ista dolazi upravo preko nekoga ko se nalazi na određenoj poziciji. Ovo je lepo vreme i za napredovanje na poslu, uspeh u karijeri ili podrška i naklonost od strane autoriteta više nego obično.

Podznak Rak – Moguća je putovanje iz zadovoljstva. Važne društvene ili ljubavne partnere možete upoznati upravo na putovanju, ili će isti biti stranci. Proširiće vam se vidici i osetićete ljubavni zanos.

Podznak Lav – Donosi dobitke kroz brak, partnerstva ili društvene odnose. Snažne emocije, ljubomora i posesivnost. Ovo je energija regeneracije, izlečenja i izlaska iz prethodno lošeg perioda.

Podznak Devica – Oni koji su u dugoj vezi mogu se odlučiti za brak, dok slobodni mogu upravo sada upoznati nekog ko je baš po njihovoj meri. Osoba se sreće na javnom mestu, na svadbi ili veridbi, na sudu ili prilikom potpisivanja nekog ugovora.

Podznak Vaga – Donosi društvene aktivnosti i ljubavne veze kroz posao. Radno okruženje biće lepo i skladno, a moguć je i prelazak na bolje radno mesto ili dodatna zarada. Vežbajte, vodite računa o ishrani i ne ponašajte se nonšalantno prema sopstvenom zdravlju.

Podznak Škorpija – Škorpije u podznaku ulaze u period zadovoljstva, romantičnih i vedrih trenutaka. Popularnost će rasti pa ćete biti rado viđeni u društvu. Prilika za nove ljubavi je na mestu gde se odlazi radi zadovoljstva ili na mestima gde deca provode vreme ( javna mesta, bioskopi, kafići, pozorište, diskoteke, igraonice, parkovi itd).

Podznak Strelac – Odnosi sa članovima porodice su skladni. Primaćete u kuću prijatelje, partnera, spremati hranu, stvoriti toplu atmosferu. Idealan period za preuređenje prostora u kojem živite. Ako ste sami, mogli biste upoznati nekoga preko člana porodice. Ukoliko ste u vezi, baš u ovom period možete se odlučiti za zajednički život.

Podznak Jarac – Ovaj tranzit donosi vam kraća putovanja i društvene obaveze. U ovom periodu više osoba će vam privući pažnju pa se čuvajte da se ne upustite u paralelnu vezu. Ljubav dolazi preko ženskih osoba, rođaka, komšija ili na kraćem putovanju.

Podznak Vodolija – Ovo je period hedonizma i priliva novca. Moguća je pomoć prijatelja ili društveni kontakt kojim se ostvaruju povoljne prilike za sticanje novca. Oni koji imaju privatni biznis, mogu očekivati više posla, a samim tim i veću zaradu. Ljubav se upoznaje na mestima gde se služi hrana ili ćete upoznati nekoga ko je materijalno stabilan i radi sa novcem. Neočekivani pokloni.

Podznak Ribe – Vama nastupa period društvene aktivnosti, izlazaka, lepih trenutaka. Gotovo sigurno ćete u period ovog tranzita osetiti kako privlačite više pažnje nego obično pa će i samopouzdanje biti veće. Obratite pažnju na osobe koje upoznate u ovom periodu, jer bi neko iz vašeg okruženja vrlo lako mogao postati deo vašeg života. Hedonizam je ovde naglašen, pa povedite računa o tome da ne dobijete neželjene kilograme viška.

Sanjajte i neka snovi postanu stvarnost. Sanjajte jer ne boli, a leči. Sanjajte da biste na trenutak zaboravili sve nepravde ovog sveta. Volite detinje, potpuno, nepromišljeno i bez kalkulacije. Plačite, jer samo tako ćete odstraniti sivilo i uplašiti strah. Budite vi onaj mali deo sveta koji veruje u moć ljubavi i smognite snage da letite i onda kada nije lako.

Tekst: Jovanka Blagojević

Izvor: Astro portal
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt