MESEČEV HOROSKOP DO 30. MAJA 2019: Bika čeka oslobođenje, Blizanci moraju da pripaze na novac

Mesečev horoskop najavljuje težak period za Blzance dok Device prolaze kroz veoma značajnu transformaciju!

MESEČEV HOROSKOP DO 30. MAJA 2019: Bika čeka oslobođenje, Blizanci moraju da pripaze na novac Foto: Shutterstock

Mesečev ciklus počinje od mladog Meseca, 5. maja 2019. godine.

Energija ovog vremena naglašava ogromnu ljubav prema životu, umetnosti i prema prirodi kao i poštovanje prirode i "majke Zemlje" kojima se duguje zahvalnost za svačije pojedinačno postojanje. Naglašena je i potreba za uživanjem u svemu lepom i korisnom što je priroda omogućila: u prolećnom zelenilu, svežem planinskom vazduhu, velikim vrtovima prepunim opojnog mirisa cveća, bogatim i plodnim baštama, planinskim predelima, gorama, umirujućim žuborima reka, očaravajućim jezerima, šarenolikim livadama... poljupcima!

Nadam se da ste osvestili period koji je za nama. Univerzum je od 9. oktobra 2018. godine pleo suptilnu potku za naše energetsko podizanje na viši nivo svesti o svom postojanju na ovoj planeti. Počelo je na Izidinom putu sa 15} Vage, gde boginja Maat meri dušu. Boginja Maat se vezuje za otelovljenje pravde, istine i kosmičkog reda! (Ako bi boginja Maat bila ugrožena sve bi se srušilo, društvo bi se raspalo, prirodne pojave bi bile poremećene. Svaka osoba za sebe mora da održava Maat. Pri merenju duše, srce pokojnika je na jednom tasu a na drugom je „pero“ - sama boginja)

Bikovi su u ovoj lunaciji u dvostrukom izazovu a istovremeno i pod odgovornošću. Oba svetla, Sunce (svest) i Mesec (duša), su usmerena ka materijalnoj sigurnosti, a Mesec traži povezivanje sa intuicijom, sa sopstvom. Od 21. aprila ( kada je Sunce ušlo u znak Bika) pa do 16. Maja, vladarka Venera boravi u znaku Ovna što je Bikovima 12. polje. Polje podsvesti i sećanja. Tu se nalazi i Kiron (u znaku Ovna do 2027. god) kao i Merkur.

Ova postavka od Bikova zahteva unutrašnje preispitivanje, isceljenje ljubavnih odnosa, naročito tajnih odnosa. Osnovna vrlina Bikova - hedonizam se ne dovodi u pitanje, već naprotiv, zadovoljstvo i uživanje treba da bude uzajamno kroz partnerski odnos. Isceljujući partnera, isceljujete i sebe. Ovo nije lak proces ali je izvesno moguć. Pre svega Saturn i Pluton kao i Južni Mesečev čvor su zgusnuli energiju do neminovnosti. Nije neophodna hrabrost ni snaga, neophodno je poverenje.

Za Bikove je ključni trenutak bljeska spajanje Sunce sa Uranom na 2}, oslobadjanje od materijalne vezanosti, od bilo kakvog vezivanja. Od 7. maja do 31. maja imaćete priliku za oslobadjanjem i sebe i partnera... da li sebe od samog sebe ili sebe od partnera zavisi od vašeg nivoa svesnosti!

Blizanci su veoma dugo vremena proveli u svojoj neprirodnoj sredini u znaku Riba, preko svog vladara Merkura (od 10. februara pa do 18. aprila) pa su verovatno sada malo "mamurni" prelaskom Merkura u znak Ovna.

Imaju vrtoglavicu i potrebu da mnogo toga kažu i pokrenu. Ovo nije aktivnost koja će biti podržana u partnerskom odnosu. Od 11. aprila partnerski odnos se vraća unazad samo sa jednom namerom da bude bolji, kvalitetniji ili eventualno da se zaokruži. Ovaj proces će potrajati i neophodno je strpljenje. Boravak Marsa u znaku Blizanaca kao da vas tera da "izbljujete" svu onu vodu (emocije) koje ste se nagutali boraveći u znaku Riba.

Odnosi svake vrste za Blizance su u narednom dugom periodu "teški", nema one lakoće koja je prirodno stanje za Blizance. Od 17. maja kada Mars predje u znak Raka, obratite pažnju na finansije, nemojte svoju emotivnu razdražljivost umirivati trošenjem novca.

Rakovski fokus u ovom periodu je izuzetno napet, jer se na polju partnerskih odnosa aktivira alarmantno razrešenje. Ono što je bitno da shvatite, a dobro je za vas, obraćajte pažnju na ono što vama znači bez obzira na komentare okoline.

To je najveća transformacija koju ćete u narednom periodu neminovno osvestiti boravkom Plutona u vašem polju partnerskih odosa. Istovremeno tu je i Saturn koji traži od vas da strukturišete i formulišete svoje potrebe i da kroz Južni Mesečev čvor otpustite sva bolna iskustva koja nosite da li iz prošlih života ili iz ranog detinjstva, nije važno.

Važno je da shvatite da su to samo sećanja, danas vi BIRATE kako ćete se osećati! Kuliminacija napetosti je 18. maj na Pun Mesec u znaku Škorpiona, a manifestacija u vašoj realnosti je vreme kada Mesec tranzitira kroz znak Jarca od 21. do 23. maja u večernjim satima.

Lavovi su u ovoj lunaciji prilično blokirani nekim materijalizacijama dogadjaja, pa kao da su dobili osećaj neprijatnosti; šta će biti ako puste? Taj osećaj je bio dominantan 23. aprila i sada postoji grč, kao sećanje. Definitivno će partnerski odnos biti povezan sa poslovnim odnosom, što nije lagano. Vaš vladar ljubavi i vašeg polja kreativnosti će se kretati unazad sve do 12. avgusta pa ne savetujem da donosite bilo kakve specijalne odluke na polju formalnih partnerskih odnosa. Postoji potencijal i da vam se u život vrati neko koga već poznajete. Venera vam je u polju inostranstva i budi u vama zadovoljstvo kroz putovanja, avanture, istraživanja. Od 21. maja, kada Sunce i Merkur predju u znak Blizanaca i vaše polje prijatelja, mnogo ćete se bolje i udobnije osećati. Najvažnije je da ne preterujete sa optimizmom bez pokrića. Moguća su emotivna razočarenja oko 30. maja koja ćete sami intuitivno spoznati.

Device prolaze kroz veoma značajnu transformaciju u svom polju ljubavi i partnerskih odnosa. Vaš sistem vrednosti se menja, duboko i suštinski. Vrlo je važno da budete iskreni i bliski sa sobom, da ne idete kroz sećanja šta je bilo ili potencijalno šta će biti?

Imate svaku vrstu podrške a biti prema sebi odgovoran je največa podrška, i ujedno vaša najveća lekcija u ovom vremenu. Zauzmite se za sebe, ne očekujte da drugi ljudi primete da ste dobri, korektni, vredni ili što god???

Napetost će splasnuti 7. maja kada Merkur predje u znak Bika i naidje na Urana. Može vam se učiniti kako se namestila okolnost i da vas je nešto katapultiralo...nije! Jednostavno ste se napunili mraka, čekanja i sada je vreme oslobadjanja.

Ovo sve može zaista da bude dobro, ali ako niste još spremni, iskustva će se ponavljati dok vam telo izdrži.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt