VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2019: slobodni Ovnovi počinju vezu, Rakovi izuzetno osetljivi na stres

Mesečni horoskop za maj 2019. godine donosi prognoze za ljubav, posao i zdravlje!

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2019: slobodni Ovnovi počinju vezu, Rakovi izuzetno osetljivi na stres Foto: Shutterstock

OVAN

POSAO

Dragi Ovnovi, na samom početku maja Merkur pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Imaćete pogodnosti da uspešno isplanirate i organizujete svakodnevne aktivnosti.

Od ruke će vam ići sve što je vezano za saobraćaj, trgovinu, pregovore i komunikaciju. Izbegavajte započinjanje velikih i dugoročnih poslova. Kako su prvi i drugi maj za većinu neradni dani, uspećete da izbegnete prepreke i da prvi radni dan u maju započnete uz povoljan aspekt trigona Merkura sa Jupiterom, što će vam otvoriti mogućnost uspešnih investicija koje bi mogle da vam poprave saldo na računu.

Druga sedmica u maju vas upozorava da budete pažljivi jer će Mars praviti opoziciju sa Jupiterom. Ovo nije pogodno vreme da idete na važna poslovna putovanja niti da započinjete saradnju sa inostranim partnerima, upisujete viši stepen stručne spreme ili ulazite u poslove sa obrazovnim institucijama. Jedno poslovno partnerstvo bi moglo da se raskine zbog razilaska u interesima. Od 9. maja nailazi bolje vreme za posao. Trigon Venere sa Jupiterom doprineće uspehu u javnosti i sklapanju povoljnih ugovora.

Za vreme njene vladavine, mnogi od nas će se usmeriti (u zavisnosti od ostatka horoskopa) na sebe. Dok je boravila u Ribama, više…

Druga dekada maja donosi vam učvršćivanje pozicija zahvaljujući trigonu Sunca sa Saturnom. Vaš autoritet će doći do izražaja, a vaše veštine i iskustvo će biti traženi i doneće vam nove radne zadatke i projekte. Venera će 15. maja ući u znak Bika gde je u sedištu i snažna. Vaš osećaj za upravljanje resursima i finansijama će se poboljšati i uspećete da profitirate zahvaljujući ulaganju u nove oblasti i projekte. Mars će 16. maja ući u znak Raka, što će vas navesti da svoju energiju usmerite na dovršavanje važnih stvari koje će od vas zahtevati više vremena i truda. U trećoj dekadi maja će Sunce i Merkur ući u znak Blizanaca. Pokazaćete izuzetne rezultate u organizovanju prioritetnih poslova i u pregovorima.

Nezaposleni Ovnovi će imati vrlo dobre šanse da dobiju novi posao u struci, što će im otvoriti mogućnosti za napredak u karijeri. Bićete i u mogućnosti da započnete sopstveni posao.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini maja praviti kvadrat sa Saturnom i prouzrokovaće nesuglasice između vas i voljene osobe u vezi zajedničkih ciljeva. Doći će i do pojave ljubomore, sumnjičavosti i nepoverenja. Ovo zahlađenje neće potrajati dugo, jer ćete uspeti da nađete rešenje kroz razuman razgovor. Prijalo bi vam vikend putovanje kako biste došli do ravnoteže.

Druga polovina aprila počinje sa ulaskom Venere u znak Bika. Vaš partner će biti pun pozitivne energije. Kako ćete vi biti opterećeni i bezvolji, voljena osoba će nalaziti način da vas oraspoloži svojim predlozima. Više vremena ćete provoditi zajedno. Uživaćete u intimnim trenucima i oko svega ćete uspeti da se složite. Ostvarićete jedan zajednički cilj.

Ako ste slobodni:

Početak maja će u vama probuditi strasti ali će vam doneti u isto vreme razočaranja. Vaša očekivanja su visoka i potreban vam je neko ko je spreman na pokret, avanturu, putovanja, izlete u prirodi. Umesto da upoznate nekog ko je pun energije i volje, nailazićete na lenje i razmažene osobe. Tek od 14. maja, posredstvom sekstila Venere sa Marsom upoznaćete nekog s kim ćete deliti smisao za sport i avanturu. Do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu punu sklada i akcije.

Stariji Ovnovi će upoznati osobu koja će ih privući svojim vedrim duhom i lepotom. Moraćete da se potrudite da je osvojite jer ona nije laka na osvajanju. Bićete u prilici da uđete u avanturu koja ima šanse da se pretvori u vezu.

ZDRAVLJE

Potrebno je da više vremena provodite u fizičkim aktivnostima i da izlazite svakodnevno u šetnju u prirodu. Potrebno vam je više čistog vazduha. Zdravlje će vam biti stabilno ako budete aktivni. U drugoj polovini maja osećaćete pad energije i bićete razdražljivi i pojačano umorni. Izbegavajte preterane napore. Bićete skloni želudačnim smetnjama.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od lako svarljive hrane. Izbegavajte brzu hranu, roštilj, masnu hranu i slatkiše. Jedite što više povrća, posebno svežeg, zelenog, kao što su razne salate od rotkvica, šargarepe, cvekle. Meso jedite umereno, uglavnom kuvano. Kineska hrana uz pirinač ali bez ljutog sosa će vam prijati. Pijte ceđene sokove i uzimajte D vitamin.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za maj 2019.

8, 15, 19, 22, 26

BIK

POSAO

Dragi Bikovi, Merkur na samom početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Imaćete dobre ideje kako da od jednog započetog posla izvučete maksimum, što bi uvećalo zaradu.

Izbegavajte sklapanje poslova sa inostranim partnerima i odlaske na poslovna putovanja. Čak i ako putujete za prvomajske praznike radi kraćeg odmora, putovanje vam nije povoljno postavljeno.

Budite pažljivi sa novcem i investicijama 5. maja kada Mars bude pravio opoziciju sa Jupiterom. Bićete pritisnuti zaostalim dugovanjima koja ćete trebati hitno da namirite kako ne biste snosili posledice i ušli u gubitak. Kako nećete biti u prilici da rešite sve što je neophodno, bićete primorani da potražite kompromisno rešenje, što će opet dovesti do nekih blokada, a moguće i do raskida jednog važnog ugovora.

Merkur će 6. maja ući u vaš znak i počećete da efikasnije razmišljate, posebno u pogledu rukovanja novcem. Uspećete da se bolje organizujete oko nabavke neophodnih sredstava. Uspeh vas očekuje kroz oblasti trgovine, posebno robom iz uvoza i imaćete priliku za poslovno putovanje.

Venera, vaš vladar, će 15. maja ući u vaš znak što će poboljšati vašu efikasnost na svim poljima, a posebno na poslovnom polju gde ćete biti spremniji nego inače da se suočavate sa velikim izazovima. Postići ćete napredak u velikim i dugoročnim projektima. Više napora i vremena ćete trebati da uložite u poslovne pregovore oko novih projekata. Nailazićete na teške sagovornike koji neće hteti da prihvate vaše predloge i uslove. Merkur će ući u znak Blizanaca 21. maja i doneće vam bolji uvid u to šta vam je najvažnije da radite kako biste poboljšali vašu zaradu. Najviše uspeha ćete imati u oblastima informacija. Postići ćete i bolju koordinaciju sa saradnicima, kao i više uspeha u timskom radu.

Nezaposleni Bikovi će imati povoljne prilike da se zaposle u privatnom sektoru, u knjigovodstvu, administraciji, oblastima finansija, kao i u svemu gde je potreban intelektualni rad.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Sekstil Merkura sa Marsom, vladarem vašeg polja ljubavi i braka, donosi vam na samom početku maja nove podsticaje i više zajedničkih aktivnosti sa partnerom. Oko svega ćete moći da se dogovorite i provešćete par dana u prijatnoj atmosferi na zajedničkom putovanju ili izletu u prirodu. Pripazite na troškove putovanja kako se ne biste našli u minusu na računu.

Druga polovina maja započeće ulaskom Venere u vaš znak. Imaćete nove ideje kako da vašu vezu poboljšate i kako da vaš partner bude zadovoljniji. Ispunićete voljenoj osobi jednu želju. U trećoj dekadi meseca ćete više izlaziti zajedno, družićete se sa zajedničkim prijateljima i posećivaćete razne društvene manifestacije. To će vas oboje činiti srećnim.

Ako ste slobodni:

Veza koju ste prekinuli nedavno još uvek nije u vama završena jer osećate da je nešto ostalo nedorečeno između vas i bivšeg partnera. Osećaćete se tužno jer nećete moći da uspostavite kontakt. Sredinom maja upoznaćete nekog novog ko će vam pokazati svoju bolju stranu i doneti vam nova i lepa iskustva u ljubavi. Ući ćete u vezu spontano, već nedelju dana nakon poznanstva. Vaš odnos sa novim partnerom će početi sa vašim oduševljenjem i nastaviće se u tom pravcu.

Stariji Bikovi će nakon dužeg premišljanja odlučiti da uđu u novu vezu sa osobom koja im je duže vreme naklonjena. U početku ćete biti suzdržani ali kada shvatite da je vaša lepša polovina ipak ono što vam treba, bićete joj zahvalni.

ZDRAVLJE

Potrudite se da budete više u pokretu i da se ne ulenjite. Vaše zdravlje će biti uglavnom stabilno, osim što su moguće manje i prolazne disajne tegobe. Izbegavajte gradski smog i provodite više vremena u prirodi na čistom vazduhu kad god ste u mogućnosti. U drugoj polovini maja bićete podložni prehladi grla, koje vam je uvek slaba tačka.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više vitamina i tečnosti. Mleko uzimajte umereno, a možete pojačati voćne sokove ali je važno da ih sami pravite u sokovniku od svežeg voća. Sokove sa konzervansom izbegavajte. Voće vam je najvažnija namirnica ovog meseca u ishrani. Pomorandžu, jagodu, trešnju i ananas možete svakodnevno da jedete.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za maj 2019.

7, 13, 18, 22 i 25.

BLIZANCI

POSAO

Dragi Blizanci, Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni dani, to će vam doneti priliku za vise druženja i zabave ali će ujedno nepovoljno uticati na vaše finansije. Bićete skloni da potrošite više nego što ste planirali. Izbegavajte da se zadužujete. Početak maja vam nije povoljan za podizanje kredita.

Prvi radni dan ovog meseca vam donosi uspeh u saradnji i timskom radu. Narednih dana biće neophodno da pripazite na odnose sa poslovnim partnerima. Moguće je da dođe do sukoba interesa između vas i jednog poslovnog partnera što bi dovelo do prekida zajedničkog posla, a to može da dovede do novčanog gubitka. Nailazićete na teškoće i u javnim nastupima.

Merkur će ući u znak Bika 6. maja i doneće vam uspeh u razradi tajnih planova. Uspeh vas očekuje i ako radite u oblastima zdravstva ili administracije. Pružiće vam se povoljna šansa da sklopite nov poslovni ugovor koji će vam doneti bolju zaradu od očekivane, kao i nove saradnike koji će se pokazati korisnim i od poverenja. Uvećaćete zaradu.

Mars će 16. maja ući u znak Raka i vaše polje novca. Kako je Mars u Raku pritisnut raznim ometanjima, to vas upozorava da više pažnje obratite rukovanju finansijskim transakcijama. Izbegavajte rizične investicije i ishitrene poteze kada se radi o finansijama. Sunce i Merkur će 21. maja ući u vaš znak. Vaše organizacione sposobnosti će doći do pojačanog izražaja, naročito u svim poslovima koji zahtevaju intelektualne veštine, sposobnost komunikacije i pregovaranja, smisao za trgovinu i rukovođenje. Krajem meseca obratite više pažnje na saradničke odnose jer ćete se na tom polju suočavati sa nejasnoćama i pokušajima manipulacije. Imaćete plodne ideje kako da prevaziđete teškoće na polju novca.

Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima zdravstva i u socijalnim službama. Pružiće vam se mogućnost honorarnog posla u oblastima trgovine.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Prva dekada maja vam donosi nesuglasice sa voljenom osobom zbog opozicije Marsa sa Jupiterom. Vi ćete biti napeti zbog obaveza, a vaš partner će biti previše zahtevan i okrenut sebi. Imaćete osećaj da vas zanemaruje i iskorištava. To može dovesti do ozbiljnog zahlađenja. Biće vam neophodan iskren razgovor i kompromis da biste rešili probleme.

Druga polovina maja doprineće poboljšanju vaših odnosa sa voljenom osobom. Potrudićete se da nađete više vremena za intimne zajedničke trenutke kada ćete moći da se posvetite jedno drugom uz svu pažnju i nežnost. Imaćete bolji osećaj za potrebe vašeg partnera i pokazivaćete više inicijative. Vašem partneru će vaši predlozi odgovarati i to će vas zbližiti.

Ako ste slobodni:

Privući će vas neko ko će vam na prvi pogled delovati ali kada se bolje upoznate shvatićete da ste različiti i da vaša simpatija poseduje osobine koje vama nikako ne prijaju. Prekinućete taj odnos i jedno vreme ćete se osećati razočarano ali će to kratko trajati. Venera će 14. maja praviti sekstil sa Marsom i doneće vam novo poznanstvo sa osobom koja će biti puna vedrine i pozitivne energije. Sa tom osobom možete imati uzbudljivu avanturu ali će vam to biti prijatno iskustvo.

Stariji Blizanci će imati više prilika da uđu u novu emotivnu vezu. Jednu na posletku meseca, a drugu na sredini. Oba pokušaja će se završiti neuspehom. Prva osoba biće nestabilnih emocija, a druga će u svemu videti samo ličnu korist.

ZDRAVLJE

Potrebno je da se više krećete. Zdravlje će vam biti osetljivo i promenljivo tokom maja. Najviše će vam biti osetljiv disajni sistem, a bićete i osetljiviji na stresne okolnosti, što će dovoditi do psihosomatskih smetnji. Fizičke aktivnosti će vam pomoći da se izborite sa pojačanim stresom. Izbegavajte da se iscrpljujete i nađite više vremena za odmor i relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od svežeg voća i povrća. Posebno će vam prijati zelena salata, masline, rotkvice, šargarepa, spanać i blitva, grašak i brokoli. Od voća jedite što više trešanja i jagoda, kao i raznih voćnih salata ili voćnih sokova iz sokovnika. Od mesa će vam prijati piletina u umerenim količinama. Pojačajte unos ribe, jaja i sira.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za maj 2019.

2, 8, 11, 19, 26
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt