HOROSKOP ZA VIKEND DO 3. AVGUSTA 2020. NAJAVLJUJE MUKE ZA BUDUĆNOST: najteži dan za zdravlje, evo kad morate da pazite!

Anatomija je sudbina, rekao je Frojd – a astrologija to potvrdjuje kroz natalnu kartu - konkretnije kroz kuće u natalnoj karti koje su zaudužene za opis našeg fizičkog tela.

Prva kuća, Ascedent ili podznak je polje u natalnoj karti koje opisuje naš fizički izgled, konstituciju, naše fizičko zdravlje i nas same. Prva kuća je dakle najvažnija za opis naše sudbine, jer mi jesmo naše telo u ovom fizičkom objektivnom svetu, te treba da budemo svesni da je ono važno i zato što nosi našu dušu kroz bezvremenost.

Zato, biti zdrav je primarna potreba svih ljudi da bi mogli funkcionisali na drugim nivoima – socijalnim, emotivnim i mentalnim – i višim - duhovnim i filozofskim, umetničkim. Da budemo zdravi je najvažniji zadatak svake osobe na ovoj planeti.

Čuvati svoje zdravlje znači biti svestan svog tela ali nežan prema njemu – a to značiti voleti ga.

Ipak, to nije lako, i mi učimo ceo život tu lekciju – osvestiti nesvesne signale našeg tela – dokle idu naše granice – kad treba da se odmorimo, od kad imamo neki bol tj. signal našeg organizma koje se buni i opominje da nešto treba da primetimo i da se time pozabavimo.

Trebalo bi da osluškujemo naše telo i da budemo u skladu sa njim i sa našom fiziologijom, jer jedino tada možemo obavljati druge zadatke i potrebe socijalne i emotivne prirode ali i potrebe našeg duha i duše.

Astrologija nam može pomoći u vrlo važnoj stvari – preventivi, dakle dok još nije došlo do bolesti. Natalna karta ili karta neba u trenutku kad smo rodjeni je jedinstvena karta pozicije planeta na nebu.

Ona nije nikad ista i gotovo u pet minuta može da se promeni pozicija važnih tačaka koje su bitne za tumačenje bilo koje oblasti našeg života.

A to znači da planete na nebu ili nebo iznad nas nikad nije isto, kao što smo mi jedinstvena bića, pa i prilazi kako psihološki tako i zdravstveno moraju biti holistički i jedinstveni za svakog ponaosob.

Kroz vekove astrologija je radila u korist čoveka i njegovog zdravlja. Astrolozi su bili lekari (Paracelzijus, Hipokrat npr) i astrološko znanje je u antičko vreme je bilo neodvojivo od lekarskog zanata.

Kroz natalne karte kao mape naše duše ali i kroz kuće koje u natalnim kartama opisuju naše zdravlje možemo jasnije da preciziramo životnu snagu ali i određene bolesti kojima je osoba sklona.

Zdravlje, pored postavke prve kuće u natalnoj karti, možemo da procenimo i kroz planetu koja je najvažnija za sve nas – a to je Sunce, koje je u astrologiji povezano sa voljom i životnom energijom ali i sa pojmom svesti.

Sunce prolazi kroz dvanaest zodijačkih znakova, pa svaki od njih nosi više ili manje životne energije. Svakako da je za ocenjivanje osnovne životne energije jedinke bitna i kuća gde se Sunce nalazi u karti ali i aspekti koje ono pravi sa ostalim planetama.

Sunce je izvor našeg života i njegova pozicija u znakovima koji nose jaku životnu energiju – Ovan, Lav i Strelac – je primarno dobra pozicija, jer Sunce tada daje mogućnost dobre zdravstvene energije i vitalnosti. Ipak, ovo svakako ne može da bude pravilo ili uopšteno, jer postoje i kuće u natalnoj karti koje se tumače zajedno sa postavkom Sunca, a to su kuće bolesti (fizičkog i psihičkog tela).

Dalje, astrolog u karti mora da obrati pažnju na kuće koje se odnose na bolest, kako fizičku (šesta kuća) tako i psihičku (dvanaesta kuća).

Ove dve suprotne kuće, planete u njima kao i aspekti između njih daće detaljniji uvid na mogućnost genetskih predispozicija za razvoj nekih bolesti, za iznenadne, nesrećne dogadjaje koji su mogući tokom života, kao i na psihičko zdravlje osobe, koje je vrlo važno, naročito u modernom dobu u kome su sve više zastupljena psihosomatska oboljenja - kao što su povišen pritisak, čir na želucu i problemi sa digestivnim traktom, kao i razne nedefinisane neuralgije. 

Dvanaesta kuća – kuća psihe mora podrobnije da se prouči pri tumačenju natalne karte jer je ona zadužena za vrlo važno psihičku stabilnost osobe, a naročito lošija pozicija vladara ove kuće može da donese probleme sa alergijama, psihičkim problemima, zavisnošću od raznih narkotika, strahove, nesanice i slično.

Prolazak kroz određene natalne kuće jedne od najtežih planeta u astrološkom smislu, poznate kao nosioca karme i bolesti, Saturna, je vrlo bitan u sklopu tumačenja opšteg stanja čovekovog zdravlja na dvoipogodišnjem nivou.

Ova planeta, naime, dve i po godine prolazi kroz jedan znak, pa često nosi ozbiljne i teške lekcije u život ali i proveru da li pazimo na svoje zdravlje ukoliko prolazi kroz našu kuću bolesti.

Često donosi iskušenja, probleme ukoliko se nismo dobro ophodili prema svome telu i opominje nas da je vreme da se njime pozabavimo.

Predikcije ili prognoze koje astrolog može da napravi za godišnji period ali i za duži životni period vezano za zdravstvenu situaciju, služe da bi se upravo osoba na vreme informisala o mogućim aktiviranjem planeta koje su zadužene za bolest, te preventivno uključila u razne vrste aktivnosti – od preventivnih, fizičkih, duhovnih do dijagnostičkih.

Izvor: Mogu ja to sama/Astrolog Nataša Panić
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt