RITUALI ZA MESEC U FAZI OPADANJA: hrana, vežbe i emocionalna isceljenja posle punog Meseca

RITUALI ZA MESEC U FAZI OPADANJA: hrana, vežbe i emocionalna isceljenja posle punog Meseca Foto: Shutterstock

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan kvadrat sa Suncem, aspekt od 90°, nakon faze punog Meseca, je period u kome Mesecu gubi svetlost, a odličan je period za započinjanje svakog oslobađanja, od zavisnosti, od gojaznosti, od negativnosti.

Nova etapa širenja sa specifičnim dejstvom, faza završetka, aktiviraju se donji delovi tela, pa valja završiti projekte, poslove, treninge, lečenja.

Faza koja potpomaže čišćenje organizma, oslobađanje od taloga, pogodno za odlazak u parna kupatila, za biljne obloge na stopalima, glinene obloge, gladovanje (fasting) - uzdržavanje od hrane, za ispiranja i klistiranje.

Energetske brane se otvaraju, pa fizičko opterećenje treba biti umereno. Vibroterapija, elektroterapija, obrnuti položaji joge, šetnja i sve što doprinosi i poboljšava cirkulaciju dobro je primenjivati u ovom periodu. Izbegavati masnu hranu, nepoznatu, neuobičajenu i onu koja se sporije vari.

Ovo je faza kada gravitacija varira pa i preraspodela hrane, mogući poremećaji probave, ospe na koži zbog neapsorbovane, zaostale hrane - stvaranje toksične atmosfere. Koristiti začine koji podstiču varenje, pomažu zagrevanje organizma. Ovo je dobar period za korišćenje prikupljenih trava, za izbacivanje i razbijanje masnoća, kamenja i peska iz organizma.

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Lava

Veoma su izražena osećanja, dramatičnost, a raspaljena vatrena osećanja i animiranje su ključne reči. Ovde neki ljudi osete kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite se redovno.

Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, aktivno negujte ljubavne odnose, sagorevajte svoju energiju na najdivniji I konstruktivan način.

Posebno odabrani rituali posvećeni ovom periodu:

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo je pre svega upotrebom hladne izvorske vode, prečišćene vode.

Piti samo vodu 24h, ili kako odlučite. Dalje se preporučuje limunada, ceđeno voće, povrće, bareno povrće... protočnost je ključna u ovom periodu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u ponavljanju starih obrazaca. Ovih dana izbegavajte namirnice životinjskog porekla, lekove i alkoholne napitke.

VIZUALIZACIJA - Dovedimo ovu isceliteljsku moć Meseca u zone našeg tela kojima vlada Lav : srce, solarni pleksus, kičmu i sistem za cirkulaciju.

JOGA POLOŽAJI, ASANE - Uradite set vežbi za Mesec i Sunce, može pozdrav Suncu i vežbe balansa iz Yoge, položaj Drvce u kome putem srčanog centra (Mesec) harmonizujemo Yin (žensku) i Yang (mušku) energiju u nama. Veoma je efikasna vežba stoj na ramenima, tj. Sveća, ovo je obrnuti položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno koristan za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapaju u ovu energiju.

Ne zaboravimo da je znak Lava znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.

Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa i grudnog koša.

NAMERA, KREACIJA - kanalisati svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja - veoma je važna ova stvaralačka energija, sve što ovog dana pomislite ima i osnove da se ostvari, zato valja sve sagledati do detalja, do onog finog osećaja svakog mirisa, teksture pod prstima...

Prođite sa druge strane, kao da je već ostvareno i da već postoji, što je jasnija slika to je bliže ostvarenje! Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu!

NOBLE GIFTING RITUAL - RAZMENJUJTE POKLONE - darivanje vrednih, sjajnih, skupih predmeta koji negde skupljaju prašinu ili prave gužvu u vašem ličnom prostoru.

Bilo da je vrednost materijalne, emotivne ili misaone prirode, brendirana tašna, naočare, poklon od bivšeg momka, jedan od mnogih kristalnih setova za koji se svaki put pitate kada ga čistite koliko vredi kako bi se ohrabrili da nastavite sa glancanjem...

Darujte ili jednostavno pozovite prijateljice na žurku pod ovim nazivom i usrećite sebe i još nekoga.

MEDITACIJA - ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom bogatstvu, unutrašnjem suštinskom blagu, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

PRAŠTANJE, OSLOBAĐANJE od štetnih navika, kompleksa...

ŠETNJA - prošetati napolju, bez previše zamaranja.

MUZIKA - slušanje tihe omiljene muzike uvek je isceljujuće

Raširimo ruke kako bi mogli da pustimo, prihvatimo, napravimo udobno mesto u tom našem naručju, zagrljaju...

Tekst: Tanja Igrutinović

Izvor: Profesionalna astrologija

 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt