ZAŠTITA OD RETROGRADNOG MERKURA: boje i kristali koji čuvaju vašu energiju i štite prostor (RITUALI)

Merkur ulazi u retrogradni hod tri do četiri puta godišnje, a taj period traje oko tri nedelje. A kao što znate, ovo je samo "iluzija" jer se nijedna planeta ne kreće unazad, već to samo tako deluje iz perspektive Zemlje.

ZAŠTITA OD RETROGRADNOG MERKURA: boje i kristali koji čuvaju vašu energiju i štite prostor (RITUALI) Foto: Shutterstock

Retrogradni Merkur donosi pojačana osećanja, sklonost snažnim talasima intuicije ali i psihičkim vibracijama koje čine da stvarnost deluje izmenjeno i izaziva konflikte i zastoje, piše Lepa & Srećna.

Ako osećate da vas uticaj retrogradnog Merkura čini nervoznima, nekoliko jednostavnih rituala zaštite mogu da vas umire.

Birajte odeću u crnoj, beloj, plavoj ili sivoj boji.

Najjača amajlija protiv delovanja retrogradnog Merkura je ljubičasti ametist. Nosite ga uz sebe i on može anulirati efekte retrogradnog hoda.

Dragoceni talisman koji preporučuju feng šui majstori je zvezda sa 12 krakova - možete je nositi kao privezak ili držati u spavaćoj sobi.

Ako osećate nelagodu u komunikaciji, koristite kvarc ili plavi kristal, a naročito se savetuje da ga nosite u blizini grlene čakre.

Običan tehnički savet koji svi treba da imaju na umu je da svakako naprave duplikat svih važnih podataka - bekap na telefonu, kompjuteru ili nekom drugom elektronskom uređaju. Konačno, ne potpisujte važne ugovore i ne izvodite važne operacije pre nego što detaljno i pažljivo ne proučite sve detalje.

Poslednji retrogradni Merkur u 2019. godini trajaće od 31. oktobra do 20. novembra. Tokom ovog perioda posebno će biti osetljiva područja poverenja i ličnih odnosa, tajne i traume povezane sa seksualnošću i ritualni poduhvati. 

Kad je retrogradni Merkur u Škorpiji, otvaraju se pitanja ogromne emocionalne snage, teme posesivnosti, opsesivnosti i ljubomore. Ne treba uranjati u beskonačne introspekcije, naročito ako nisu ciljane, kao ni kopati po pitanjima na koja, zapravo, ne želimo da znamo odgovore.

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt