HOROSKOP DANA PORUČUJE ŠTA MORATE DA URADITE DO 1. JANUARA: kako da donesete najbolju novogodišnju odluku

Astrološki aspekti su pogodni za donošenje odluka! Evo kako da dočekate Novu godinu sa najboljom odlukom!

HOROSKOP DANA PORUČUJE ŠTA MORATE DA URADITE DO 1. JANUARA: kako da donesete najbolju novogodišnju odluku Foto: Shutterstock

Tranzitni Mars je na samom kraju znaka Riba, gde boravi od 16. novembra 2018. godine.

Bila je ovo burna godina za planetu Mars, a samim tim i za sve nas. Tokom leta je Mars bio u fazi retrogradnosti, dugo se zadržao u znaku Vodolije, a godinu završava na samom kraju znaka Riba. Evo kako je on uticao poslednjih nekoliko meseci: zamislite da skačete sa litice (Vodolija), slobodno padate, osećate strujanje vazduha na koži, raste napetost (sve je to Vodolija) i onda u jednom trenutku telom uranjate u nepreglednu vodenu masu (Ribe).

U tom trenutku, sva čula vas izdaju! Ništa ne vidite, ništa ne čujete, izdaje vas i čulo dodira… možete se voditi samo svojom intuicijom i osnovnim nagonom za preživljavanjem. Upravo takav je i tranzit Marsa kroz znak Riba. Sve što vidite ili čujete nije nužno istina, već ste bili prisiljeni da se vodite svojim unutrašnjim osećajem.

Mars u znaku Riba je i borba za ideale, snove, uverenja. I sami ćete priznati da se u prethodnih 6 sedmica nekako sva energija i želja za promenom zadržava unutar vas. Koliko god da ste bili kreativni i imali odlične ideje kojima biste menjali svet oko sebe, sve je ipak ostalo samo – ideja!

Mars u tranzitu kroz znak Riba nema moć da konkretno deluje i stvori nešto trajno održivo (osim ako je možda u pitanju umetnost).

Ribe su poslednji znak, tzv. "kontejner zodijaka" i mesto gde treba da se pročistimo i ostavimo neke stvari iza sebe. Tek onda možemo da idemo dalje, u znak Ovna, gde imamo novi početak i rađanje novog sveta.

Dok broji "sitno" na zadnjim stepenima Riba, Mars će formirati dva aspekta: konjunkciju sa Hironom i trigon/sekstil sa osom Mesečevih čvorova.

Hiron je u grčkoj mitologiji bio kentaur, pola čovek – pola konj, iscelitelj, mudrac i Heraklov učitelj (pisaću više o njemu u jednom od narednih tekstova!). U astrologiji, Hiron je poznat i kao ranjeni iscelitelj.

On predstavlja tačku našeg najvećeg bola, ali i mesto iz koga u konačnici dolazi naše isceljenje. Ova definicija se odnosi i na fizički bol, ali i na onu emotivnu i psihološku.

Tranzitni Mars u konjunkciji sa Hironom od nas traži da se preispitamo, da iz drugog ugla sagledamo naše postupke i našu primarnu životnu motivaciju. Šta je to što nas pokreće? Za čim žudimo i čemu težimo? I kad to ostvarimo, da li ćemo biti zadovoljni? Da li je to ono što nas zaista čini srećnima? Na samom smo kraju 2018. godine, ovo je vreme novogodišnjih odluka, ali i vreme da za preispitivanje.

Drugi aspekt - trigon Marsa i Severnog Mesečevog čvora, odgovara duhu novogodišnjih rezolucija. Ovaj aspekt je odličan za planiranje, omogućuje nam da "podesimo jedra" tj. da usmerimo svoju pažnju i energiju na projekte i poduhvate koji će nam se višestruko isplatiti u budućnosti.

Planete nam poručuju da treba da ponovo uspostavimo vezu sa našim unutrašnjim JA, da se oslobodimo emotivnog tereta koji smo pokupili u ovoj godini, da budemo brižni i dobri ljudi, jer ćemo tek tada spoznati odgovore za kojima tragamo.

Astrolog: Miloš Tomić
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt