Astrološka fontana želja: evo kako da ojačate svoju ljubav u skladu sa svojim horoskopskim znakom

Vaš horoskopski znak može vam reći kako volite, ali i kako da ojačate svoju ljubav.

Astrološka fontana želja: evo kako da ojačate svoju ljubav u skladu sa svojim horoskopskim znakom Foto: Profimedia

Fontana želja

Voda je moćan prirodni element, njena snaga izaziva strahopoštovanje, a mitologija je preplavila kolektivnu svest. Kelti su vodu smatrali božanskom pa su u reke, jezera i mora ritualno spremali svoja najveća blaga. Prinoseći dar toj tajanstvenoj sili bez koje nema života, Kelti su joj odavali počast i pokušavali umiriti njenu hirovitost.

Svaki put kad ubacimo novčić u fontanu želja, i ne znajući ponavljamo ovaj drevni običaj. U katoličkom obredu krštenja voda čisti od izvornoga greha, nekoliko kapi svete vode donosi blagoslov, a misno vino simbolična je krv spasitelja obnavljajućih moći.

Voda – energija osećanja

U astrologiji voda simbolizira osećanja. Jedinstvenost vode je to što nema postojan oblik. Prilagođava se svakom kalupu, bilo da je reč o rečnom koritu ili čaši. Osećanja su poput vode – fluidna, neuhvatljiva, promenjiva. Ona su najsloženiji deo našeg bića. Svi želimo osetiti sigurnost, ljubav, razumevanje, prihvatanje.

Nagon da zadovoljimo te potrebe glavni je pokretač svega što činimo. Naše želje su poput rečnih korita kojima će poteći vode osećanja. Kad tačno znamo šta želimo, vode osećanja teći će snažno i nesmetano, poput velike reke. Kad su želje nejasne, vode osećanja sudaraće se sa brojnim preprekama tražeći pravi put.

Katkad ih potisnemo pa teku kao reke ponornice, duboko zakopane nesigurnošću, strahom ili sramom, mukotrpno tražeći put prema površini. Kad su osećanja kristalno čista, osvajaju svojom nevinošću i imaju neizmernu snagu stvaranja i obnavljanja. Izloženi raznim životnim iskušenjima, često ćemo zagaditi čiste vode svojih osećanja ljubomorom, zavišću, besom, mržnjom. Takve vode truju celo biće. Kad svet postane zatrovan, potrebno je veliko pročišćavanje, novi početak koji mitološke priče nazivaju velikim potopom.

PROČITAJTE JOŠ: Šta znači podznak u horoskopu: ljubavni život i sklad sa partnerom po ascedentu

Značenje priča o potopu

Priča o potopu stara je koliko i čovečanstvo. Najstariji poznati izvor je sumerska priča čiji je junak Ziusudra. U vavilonskom epu o Gilgamešu on je Utnapištim, u grčkoj mitologiji Deukalion, u hinduističkoj Manu, u biblijskoj priči on je Noje. Bez obzira na to kako se glavni junak zove, priča je uvek ista. Junak saznaje od svog božanskog oca da će bogovi kazniti iskvareni svet velikim potopom.

Kako bi osigurao preporod, mora sagraditi lađu i u nju smjestiti biljke, životinje i dragocenosti kao zalog novog života. Oslobođene vode silnim besom potapaju život na zemlji. Tek mala lađa uspeva plutati na besnim vodama čuvajući jezgro života.

Junak simboliše svesni deo bića koji se suočava s nekontrolisanim emotivnim silama. Nagonska osećanja ponekad mogu svom silinom nadjačati razum i uzrokovati emotivne potope. Sigurno ste osetili taj strašni plimni talas koji se iz dubine bića uzdiže na površinu. Tada ne prepoznajete sebe u bujici besa, suza, straha ili bola, kad razum ne može zaustaviti niti kontrolisati situaciju.

Nagonske sile

Naši lični potopi mogu biti uzrokovani bolnim gubicima, poput prekida ljubavne veze ili smrti voljene osobe. To su i situacije kad osećamo da nam je ugrožen opstanak, poput pretnje da izgubimo ono što nam je jako dragoceno. Nagonske sile izvornih osećanja preuzimaju kontrolu, a razumski deo nas nemoćno pluta poput male lađe čekajući da se bujice smire. No nakon potopa svet je čist i počinje novi život.

Kako astrologija opisuje simboličke vode osećanja, šta ih može zaprljati i kako se pročistiti? Odgovore na ta pitanja potražite u nastavku teksta.

PROČITAJTE JOŠ: NUMEROLOGIJA sreće u ljubavi i poslu: vaš broj karme za 2016. godinu

OVAN, LAV I STRELAC

Vruće podzemne vode

Vaša su osećanja nalik vrućim podzemnim vodama koje teku u samoj srži bića.

Toplina osobnosti oseća se u strasti kojom pristupate životu. Osećajne vode vašeg unutrašnjeg sveta teku silnom snagom.

Oblikuje ih potreba da istaknete svoj ego, pokažete stvaralačke sposobnosti i preuzmete vođstvo. Direktno pokazujete svoja osećanja. Želite osetiti ljubav i prihvatanje. Vruća osećanja greju osobe iz vaše okoline, no mogu i opeći.

Ponekad će dramatično izbiti na površinu poput kipućeg gejzira, no vi brzo i iznenadno planete, ali se i brzo smirite.

Pročišćavanje ega

Ego u svojoj važnosti može postati prenaglašen, usmeren sam na sebe, suviše ponosan. Simboličke vode vaših osećanja mogu zagaditi nadmenost, sebičnost, oholost, bezobzirnost. Morate ih isprati da bi u vašem srcu ostala čista ljubav, velikodušnost, svest o drugima. Ritual pročišćavanja je razvijanje skromnosti, poniznosti, služenja.

Nećete doživeti lični potop ako ne budete uvek prvi i najbolji. Naučite da ne morate uvek biti u pravu. Emocija koja će najbolje obnoviti vašu dušu je ljubav. Kad osetite da vas poštuju i vole, zračite toplinom, velikodušni ste i optimistični. Tada će čiste vode vašeg bića nadahnuti hrabrost, samosvest i kreativnost, iz čega izvire vaš autoritet.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop otkriva kakva ste majka: Škorpije su intuitivne, a Lavice predane!

BIK, DEVICA I JARAC

Široke rijeke osećanja

U vašem unutrašnjem svetu teku mirne i pouzdane vode širokih reka. Retko rasipate svoja osećanja i uvek ih usmeravate prema stvarnom cilju.

Stvaralačke energije iskoristićete kako biste svoj svet učinili plodnim, lepim i sigurnim. Stabilne veze u kojima su osećanja jednostavna i čisti pomažu vam da stvorite sigurnost i na fizičkom aspektu.

Niste skloni emotivnim ispadima, plimni talas vaših razornih emocija akumulira se dugo i može se predvideti.

Pročišćavanje navika

U potrebi za stvaranjem sigurnosti možete postati nepopustljivi, bezosećajni i škrti. Rutina štiti, ali ne vodi napred pa sa sebe trebate isprati krute navike.

Ne gradite brane na moćnim rekama svojih osećanja. Kad sve što vam je dragoceno pustite, ono će se vratiti u još većoj meri.

Naučite se darežljivosti, otvorite se novim iskustvima. Bićete popustljiviji kad naučite više poštovati druge. Vaša sigurnost time neće biti ugrožena. To su za vas obnavljajuća iskustva koja vam pomažu da stvarate i održavate sklad, lepotu i sigurnost.

PROČITAJTE JOŠ: Astrolozi otkrivaju: savršen romantični sastanak za svaki horoskopski znak

BLIZANCI, VAGA I VODOLIJA

Talasi na pučini

Vaša su osećanja poput talasa na pučini. Neprestano ih raspiruju vetrovi vaših nemirnih misli. Ponekad su osećanja tek blago mreškanje površine, ponekad su silovite oluje velikih talasa.

Kakvi god bili, ti će talasi uvek ostati na površini. Ako baš ne morate, nećete zaranjati u dubine osećajnih iskustava jer slutite da se u njima kriju nepoznate opasnosti.

Zanimaju vas raznolike i istančane ljudske emocije, rado analizirate svoja i tuđa osećanja, uvek imate dobar savet. Ipak, retko kad će vaše znanje poteći iz dubokog ličnog iskustva.

To ne znači da niste sposobni za duboka osećanja. Pre bi se moglo reći da ste vrlo osetljivi i dobro se čuvate situacija koje mogu naneti bol.

Pročišćavanje uma

Čak i kad na površini besne oluje, u dubinama mora vlada mir. Hrabro zaronite u dubine osećanja, dopustite da obnavljajuće vode prodru u vaše srce. Ono poznaje tajne ljubavi i zna odgovore koje tražite van sebe.

Pronađite mir u meditaciji kako biste pročistili um, isprali površnost, intelektualnu nadmenost, naslage suvišnog znanja i hladnih ideja. Obnavljajuće vode izviru iz mudrosti srca, iz ličnih iskustava. Ono će nadahnuti toplo razumevanje bez predrasuda, bez intelektualnih štitova, bez površnih odgovora.

PROČITAJTE JOŠ: Pozitivne i negativne osobine svakog horoskopskog znaka: Device preteruju u kritikama, Ribe previše emotivne

RAK, ŠKORPIJA I RIBE

Okeani i mora

Pripadate porodici vodenih znakova, što znači da je emotivna energija temelj vašeg bića. Svet doživljavate srcem, ono je vaš vodič, vaš oslonac, vaša uteha.

Ne bojite se zaroniti u tajnovite dubine najrazličitijih emotivnih iskustava i dopustiti da vas prožmu do srži. Znate da možete preboleti najdublje boli. Hrabro vladate okeanima osećanja koji za vas čuvaju najlepše bisere ljubavi, dubokog razumevanja i saosećanja.

Uvek ste u potrazi za emotivnom sigurnošću. Vrlo ste kreativni jer je izvor iz kojeg crpite nadahnuće beskrajan okean osećanja. U ljubavi se dajete potpuno, a kad pronađete srodnu dušu, verni ste do večnosti.

Pročišćavanje srca

Naglašena osećajna energija nestabilan je teren pod vašim nogama. Ponekad osećanja mogu biti prejaka, pa umesto brižnosti i potpore postaju teret i vama i drugima. Možete se izgubiti u želji da se stopite s partnerom. U potrebi da zaštitite one koje volite počinjete ih kontrolisati.

Kad vam pruže otpor, postajete ljubomorni. Premda uspešno plivate u osećajnim vodama, događa se da naglo menjate raspoloženja pa vas mogu doživeti preosetljivim i hirovitim. Najlakše ćete pročistiti srce ako pustite da reke suza odnesu sve tuge. Ljubav je u vama beskrajna, neka bude i bezuslovna.

Izvor: Sensaklub
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt