Horoskop slavnih filmskih lepotica: kako su Mila Kunis, Sofija Loren i Grejs Keli našle ljubav uz pomoć Venere i Marsa

Na naš ljubavni život utiču i Venera i Mars: kako su delovale u horoskopu slavnih filmskih lepotica: Mile Kunis, Sofije Loren i Grejs Keli i kako deluju u vašem...? Pročitajte!

Horoskop slavnih filmskih lepotica: kako su Mila Kunis, Sofija Loren i Grejs Keli našle ljubav uz pomoć Venere i Marsa Foto: Profimedia

Kažu da ljubav govori sve jezike sveta. Kada god nam nepoznata osoba zaluta u život, prva planeta kojom reagujemo je Mars. Mars je instinkt, naša animalna priroda, potreba da se branimo i naša borbena sposobnost. No, zanemarimo Marsa na trenutak. Ako je osoba sa kojom se srećemo prvi put igrom slučaja suprotnog pola, na scenu stupa Venera.

PROČITAJTE JOŠ: Da li naša veza ima budućnost: horoskopski znakovi i parovi kojima preti raskid

Rimska boginja ljubavi, zaštitnica zaljubljenih, posebno žena, u astrologiji predstavlja naš odnos prema ljubavi, ali i način na koji uživamo u životu. Venera je oset, fizička forma, harmonija i čulna uživanja. Položaj i aspekti Venere u natalnom horoskopu odrediće da li ćemo na suprotnoj strani prvo primetiti oči, osmeh ili možda simetrične grudi, jaka ramena. Venerom prepoznajete, Venerom as prepoznaju. Venera je i aša prva simpatija i aš prvi poljubac.

Kada god nam nepoznata osoba zaluta u život, prva planeta kojom reagujemo je Mars. Mars je instinkt, naša animalna priroda, potreba da se branimo i naša borbena sposobnost. No, zanemarimo Marsa na trenutak. Ako je osoba sa kojom se srećemo prvi put igrom slučaja suprotnog pola, na scenu stupa Venera.  Rimska boginja ljubavi, zaštitnica zaljubljenih, posebno žena, u astrologiji predstavlja naš odnos prema ljubavi, ali i način na koji uživamo u životu. Venera je oset, fizička forma, harmonija i čulna uživanja. Položaj i aspekti Venere u natalnom horoskopu odrediće da li ćemo na suprotnoj strani prvo primetiti oči, osmeh ili možda simetrične grudi, jaka ramena. Venerom prepoznajete, Venerom vas prepoznaju. Venera je i vaša prva simpatija i vaš prvi poljubac.

Prvi poljubac glumice Mile Kunis desio se pred kamerama, na snimanju serije "Lude sedamdesete" (The 70’s show) sa kolegom Eštonom Kučerom, sa njenih 15 godina. 15-ak godina kasnije, ponovo su se sreli, u braku su i imaju zajedničko dete. Venera u njenoj karti se našla u znaku Device, do Merkura, i retrogradna je. Prvi poljubac (Venera) na radnom mestu (Devica), sa kolegom (Merkur), koji se kasnije opet vraća u njen život (retrogradnost).

Nakon Venerinog oseta, uz pomoć Merkura ćete progovoriti nekoliko reči, zatim sledi Mesec koji nosi emocije, i na kraju Neptun – zanos, ekstaza i iluzija, ili sve skupa, zaljubljivanje.

Pored Venere, u ženskom horoskopu treba obratiti pažnju i na položaj Marsa (ipak ga nećemo toliko zanemariti), jer on će svojim položajem i aspektima opisati kako bi izgledao idealan partner i savršen ljubavnik, dok će Sunce biti karaka (simbol) za supruga, mušku figuru sa kojom žena zasniva dom. Ukratko, Mars je muškarac kog želite, Sunce je muškarac kojeg dobijate. Analogno tome, u horoskopu muškarca  će Venera biti idealna ljubavnica, dok će pozicija Meseca opisivati buduću ženu i majku njegove dece.

Pored ovog, važno je pogledati i aspekte koje gradi Sunce (kod žena) ili Mesec (kod muškaraca). Separacioni aspekti će pokazivati prošlost i propuštene prilike, dok najbliži aplikacioni aspekt opisuje prvog muža/ženu. Pa ako žena ima prvi aspekt Sunca sa Plutonom,  partner će biti harizmatičan, posesivan, a brak će biti praćen ljubomorom, krizama, odlascima i vraćanjima, a ako ostali aspekti ukažu na to, završiće udovištvom.

Pogledajmo kartu Grejs Keli. Njeno Sunce u Škorpiji gradi egzaktan trigon sa Plutonom u Raku. Kako bismo opisali njen brak i njenog supruga, Renijea III, princa Monaka? Naglašenih "plutonskih" karakteristika (on zaista ima konjunkciju Marsa i Plutona u I polju). Harizmatičan, uticajan, bogat, iz porodičnog biznisa - Rak, ali isto tako opsednut kontrolom, ciničan, a brak praćen dramatičnim trenucima, skandalima, prinudnim fokusom na partnera, posesivnošću i kao što je već nagovešteno, udovištvom.

Aspekt Sunca i Urana doneće ekscentričnog i neobičnog partnera, istovremeno genija i ludaka i brak pun stresa i preokreta. Aspekt Sunca i Neptuna opisuje zanesenjaka, umetnika, ali i varalicu, lenjivca i skandal u braku. Prvi aspekt Sunca sa Merkurom  donosi supruga pisca, novinara, računovođu, administrativnog radnika itd, te brak zasnovan na komunikaciji i intelektualnom slaganju.  Sa Marsom je to uniformisan, mlađi muškarac, sa Jupiterom obrazovani stranac. Saturn donosi razliku u godinama (u plusu ili u minusu), Venera brak iz ljubavi sa naočitim partnerom, i tako redom.

Pojmovi ljubav i brak se potpuno odvojeno posmatraju u astrologiji. Zapamtite, ljubav tražimo iz V polja, a brak iz VII polja. U indijskoj astrologiji, VII polje je kalatra (bračni drug), kama (žudnja), dvuna (telesna ljubav), madha (strast), marga (put) ili loka (publika). Ona predstavlja sjedinjenje i zemaljsku vezu medju ljudima, zvanične ugovore, brak, partnere i protivnike, pravna pitanja i ugovore. Ovo polje oslikava i učestvovanje u društvenom životu, odnos prema drugim ljudima uopšte ("licem u lice"), bliskost.

S druge strane, V polje je polje zadovoljstva, užitka i radosti. Pretstavlja uživanje, ljubavne veze, romanse, vođenje ljubavi, scenu, umetnost, muziku, ples, veselje. Da biste sagledali potencijale Vašeg emotivnog života, pogledajte znak u vrhu V polja, planetu koja se nađe u V polju (ako takve ima), te vladara V polja – u koji znak i polje odlazi i kakve aspekte gradi.

Ako je vrh V polja u Ovnu, to su ljubavi na prvi pogled, strastvene i veze pune emocija, ishirene odluke i konflikti. Ljubav je bojno polje. Vrh V polja u Biku opisuje veliku ljubav iz rane mladosti, prvi poljubac u proleće, potrebu za dodirima i čvrstim zagrljajima. V polje u Blizancima naglašava potrebu za komunikacijom u emotivnim temama, pisanje ljubavnih pisama, igre reči i osećaja i minimalno 2 potencijalna partnera u isto vreme. Ako imate V polje u Raku, Vi ste veliki emotivac koji će svoje osećaje do kraja pokazati samo u potpuno poznatom i sigurnom okruženju.

V polje u Lavu ukazuje na potrebu za afirmisanim i atraktivnim partnerima i emotivni život "pod svetlima reflektora". V polje u Devici govori o ljubavi na radnom mestu, ali isto tako i o preteranom sitničarenju, koje može proizvesti oskudan emotivni život. 

Znak Vage uvek dodatno opisuje bračni život. Ako npr. imate znak Vage na vrhu X polja, brak dovodi do promene socijalnog statusa. Znak Vage na vrhu IX polja ukazuje na moguć brak sa strancem i mogućnost drugog braka (ako ostali aspekti to potvrde) i tako redom. Vaga na vrhu V polja ukazuje na brak iz ljubavi (obično je to prva velika ljubav iz mladosti), te vrlo često bogat ljubavni život. 

Škorpija u vrhu V polja nosi dramu i emotivne krize, te nagle oscilacije između posesivnosti i potpune nezainteresovanosti za partnera. Ako se Strelac nađe na vrhu V polja, osoba obično ljubav pronalazi na putovanjima, fakultetu, ulazi u veze sa obrazovanim ljudima, strancima, sportašima, uz smešak vešto flertuje i ,,traži žrtve’’. 

V polje u Jarcu opisuje tradicionalan pristup udvaranju, davno zaboravljeno ašikovanje, sramežljive poglede i skrivene osmehe. Ovo je ljubav koja se čeka, ali će sigurno doći. Vodolija na vrhu V polja obavezno donosi iznenađenja, stres i burne preokrete na ljubavnom planu. Partner mora biti čudan, van proseka i sistema, da bi uopšte imao šanse. Vrh V polja u Ribama ukazuje na život u iluziji, čekanje princa na belom konju, preterano idealizovanje, te bar 3 velike ljubavi za života.

Planeta u V polju će ponuditi dodatni opis situacije. Mars će unostiti konflikte, Uran će sve šokirati i izokretati situaciju, Pluton dramatizovati, a  Neptun će čuvati tajnu i na kraju napraviti skandal. Jupiter je tu da širi mogućnosti na emotivnom planu, Saturn ih skuplja i ograničava (čekati na ljubav).

Kako sve sklopiti u celinu? Pogledajmo primer.

Sofija Loren je imala samo jednu veliku ljubav. Vrh V polja je u Biku u dekadi Jarca. Venera ima samo jedan aspekt, iz znaka Device (sitno, malo) konjunkciju sa Neptunom (bezuslovno idealizovano, skandalozno) u VIII polju (do kraja).

PROČITAJTE JOŠ: Posao, ljubav i zdravlje u vladavini Riba 2016. godine: kako će emotivni vladar Zodijaka uticati na vaš horoskopski znak

Nakon malih uloga u filmovima, kao što su "Kvo vadis“, Sofija je 1957. upoznala starijeg producenta Karla Pontija za kojeg se udala na svoj 23. rodendan. Od njega se morala razvesti kako bi ga spasila od optužbe za bigamiju jer je on već  bio oženjen, ali je ipak ostala sa njim u ljubavnoj vezi. Tek posle godina i godina povlačenja po sudovima, optužnica je povučena.

Astrolog: Miloš Tomić 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt