Horoskop otkriva: kakav je koji horoskopski znak u prijateljstvu

Svaki horoskopski znak se razlikuje po otvorenosti i odanosti, načinu kako postupa s neprijateljima - kao osvetoljubivo zlopamtilo ili pak ume da prašta...

Horoskop otkriva: kakav je koji horoskopski znak u prijateljstvu Foto: Profimedia

Ovan

Ovan je impulsivan i pravdoljubiv (ne podnosi prljavu igru), pa će na licu mesta pritrčati u pomoć čoveku u nevolji ma ko on bio. Tako stiče prijatelje, mada baš nema previše živaca za one koji su u nekim hroničnim problemima. Uvek spreman da pomogne, stvoriće se tamo gde je potreban ako ga prijatelj pozove, a kako je snalažljiv, spretan i duhovit - svoj nepresušni entuzijazam obavezno prenosi i na druge.

Bik

Bik se sporo zagrava, ali se sporo i hladi, pa kad on nekome postane prijatelj to je takoreći za sva vremena. Pouzdan je, veran i (naravno, kako to samo Bikovi umeju) posesivan.

VIŠE: Saznajte sve o Ribama: odane prijateljice i večiti sanjari

Nemojte mu se zamerati pričajući mu o nekim drugim i boljim prijateljima od njega jer mu je teško da podnese pomisao da može da vam bude bolje i lepše s drugima, a da njega nema u tom društvu. Prijatelje ceni po načinu na koji reagiraju kad njemu zatreba pomoć, čak i ako ništa ne mogu da učine u tom trenutku.

Blizanci

Iako ima dosta prijatelja on se uglavnom oslanja na sebe, jer misli "dvesta na sat". Zbunjuje svojim racionalnim pristupom u svakoj prilici i na svakom mestu, jer uvek ima krajnje logična i prihvatljiva rešenja za one koji traže pomoć od njega. Zabavlja ga da stupa u kontakte, ležerno, neobavezno, lako, ćaska i prikuplja informacije koje će možda dobro doći baš nekom njegovom prijatelju, ali isto tako mogu biti upotrijebljene i protiv neprijatelja. Opasan je igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

Rak

Ne daje vam direktno do znanja da ste mu potrebni, već okoliša i očekuje da između redova pročitate kakav problem ima. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i čeka trenutak kada će vas podsetiti na to. Pošto često menja raspoloženja nesiguran je kao prijatelj, jer nikad ne znate pod čijim će uticajima i kada popustiti njegov oklop. Lakše i bolje će razumeti nego pomoći, pa mu svoj problem prepričajte kao da je problem neke druge osobe – tada može biti objektivan.

Lav

Voli da pomaže jer je velikodušan i godi mu tuđa zahvalnost, iako nikada ne insistira na njoj, niti zamera prijateljima koji su to zaboravili. Više voli da pomogde drugom nego da on zavisi o nečijoj pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja. Samopouzdanje, zbog profesionalne satisfakcije, i novac, daju mu osećaj moći i uticaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikada ne razbacuje, jer muški Lav je uvek džentlmen, a žena – "lafica".

Devica

Teško da ćete nju iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete da rešite. Devica je uvek spremna da se uhvati u koštac s bilo čim ili s bilo kim. Isključuje emocije (što vam na prvi pogled može delovati surovo), pažnju fokusira na vaš problem, pa nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mesto - i stvar je rešena. Neprocenjiva kao prijatelj, a ako vam je neprijatelj – budite uvek blizu nje.

Kakvi su u prijateljstvu preostali horoskopski znakovi? Saznajte na drugoj strani teksta!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt