AKTIVIRAJTE ZONE USPEHA U KUĆI: kako da rasporedite detalje u skladu sa feng šui principima i svojim horoskopskim znakom

Poznajući feng šui, možemo da neutrališemo loše uticaje, kao i da aktiviramo zone koje su dobro postavljene. Nije dobro da aktivirate više zona odjednom jer ih tako slabite

AKTIVIRAJTE ZONE USPEHA U KUĆI: kako da rasporedite detalje u skladu sa feng šui principima i svojim horoskopskim znakom Foto: Shutterstock

Drevno istočnjačko učenje feng šui o sreći i harmoniji u domu "primilo se" i u Evropi, uz malu dopunu: kao orijentir ne služe samo strane sveta i elementi koji nama vladaju već i znaci Zodijaka

Sigurno ste već primetili da vam se ponešto promeni u životu kada pomerite barem jedan komad nameštaja. Da ne govorimo o tome šta sve biva kada se renovira ceo stan, menja razmeštaj ili namena nekog prostora. I sami intuitivno osećamo gde nam je zgodno da nam bude krevet, na primer, ali često smo prinuđeni na određeni raspored zbog arhitektonskih rešenja.

Poznajući feng šui, možemo da neutrališemo loše uticaje, kao i da aktiviramo zone koje su dobro postavljene. Pre nego što počnemo s praktičnim primerima, treba da znate kako ne valja da aktivirate više zona odjednom jer ih tako slabite.

Krenimo redom: podelite svoj stambeni prostor na devet jednakih kvadrata, kao što je prikazano na crtežu. Ulaz uvek mora da bude u dnu i postavljen na sredinu.

OVAN ima ogroman energetski potencijal, ali mora da se nauči strpljenju. Treba da aktivira zonu znanja i da tu postavi radni sto ili biblioteku.

BIK treba u zoni bogatstva da ima neku bronzanu statuetu ili akvarijum, jer je voda simbol novca, a ribice uspeha, ne bi li poboljšao svoje materijalno stanje.

BLIZANCI su ubeđeni da ko ima informacije, vlada svetom. Stoga bi trebalo da u zoni znanja postave lampu i omiljenu fotelju.

RAK smatra da su najvažnije stvari na svetu dom i porodica. U zoni porodice treba da postavi fotografije ukućana u lepim ramovima ili neku familijarnu „relikviju“.

LAV treba da aktivira zone dece, što je dobro i za kreativnost, i slave. Poželjno je da okači kristalčiće da vise na crvenim trakama. Ako želi potomstvo, onda je dobro i da u zoni dece bude puno vaza ili saksija sa cvećem. 

DEVICA treba da obrati pažnju na zonu porodice. Tu bi trebalo da bude dosta fotografija, a obavezno je da jedna bude njena, na kojoj je nasmejana i bezbrižna. U zoni karijere treba da rasporedi predmete koji su bitni za posao i očekivanu povišicu.

VAGA želi dobre odnose s drugima, harmoniju i duševnu ravnotežu. Da bi se to aktiviralo, u polje braka treba da stavi bilo koji parni simbol: fotografiju dva golupčića koji se ljube, dva plišana medvedića koji se grle...

ŠKORPIJA želi da prodre u suštinu života i da u svemu nađe neki dublji smisao. Neophodno je da energija cirkuliše slobodno, bez prepreka. Trebalo bi da iz centra ukloni sve suvišne stvari, kupi lep luster i okači zvončiće ili nešto slično što proizvodi diskretan zvuk.

STRELAC obožava putovanja i učenje bilo koje vrste. Treba da aktivira zonu uzora tako što će tamo postaviti fotografiju svog najvećeg  autoriteta ili nekoga na koga se ugleda.

JARAC je pre svega opredeljen za uspeh na poslovnom planu. U zonu karijere treba da postavi predmete koji svedoče o njegovom napredovanju: diploma završene škole ili nekog kursa, pohvale, nagrade, medalje...

VODOLIJA – najvažniji su joj prijatelji i atmosfera na radnom mestu. Veoma je važno da u centar postavi sto sa stolicama. Treba da menja mesto kada sedi, a može da pravi i razmeštaj stolica.

RIBE, po pravilu, streme osnovnim vrednostima koje čine trojstvo: porodica, deca, karijera, što su ujedno i zone koje je poželjno da aktivira. Kako je nemoguće da u sve tri postavi akvarijume s ribicama, neka improvizuje nešto „vodeno i riblje“.

Priredila: Marija Jakob
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt