Stil: Mila Jovović

Na njenu sreću, Mila Jovović je vrlo mlada otkrila kako može da zaradi novac i nijednog trenutka se nije odrekla modelinga, pa joj je gluma bila više hobi nego zvanična profesija.

Stil: Mila Jovović Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Milica Nataša Jovović (38), u svetu šou biznisa poznatija kao Mila Jovović je glumica i model srpsko-ruskog porekla. Međutim, u njenom slučaju modeling je, u odnosu na glumu, profesija u kojoj je postigla mnogo više uspeha. 

Otac joj bio pedijatar, a majka poznata ruska glumica. Iz Kijeva, gde je rođena, sa roditeljima se seli u SAD. Tu kreće novi život za plavooku Milu koja manekensku karijeru započinje sa devet godina.

Sa 12 upoznaje čuvenog fotografa Ričarda Avedona zahvaljujući kome je zbog reklamne kampanje kompanije Revlon ponela titulu „najzapaženijeg lica na svetu” s obzirom na to da se pojavila na više od 100 naslovnih strana poznatih svetskih časopisa. 

Karijeru foto-modela započela je 1987. kada se pojavila na naslovnoj strani italijanskog časopisa Lei i od tada kreće saradnju sa kućama Šanel, Dior, DKNY, Etro, Gap, Versaće. 

Glumačku karijeru započela je u dečjem Diznijevom filmu Noćni voz za Katmandu, a zapažene uloge ostvarila je kao supruga Čarlija Čaplina u istoimenom filmu “Čaplin”, zatim sledi “Peti element” kao njeno najbolje ostvarenje, “Ona je pobedila”, “Jovanka Orleanka” i “Hotel od milion dolara”. 

Tokom 2011. snimila je pet filmova, a među njima i “Lica u gomili” i “Tri musketara”, a trenutno radi na filmu Ledena kraljica, po romanu Borisa Akunjina.

Milionske sume zarađuje kao zaštitno lice brojnih svetskih modnih i kozmetičkih brendova, a čitavu deceniju nalazi se na listama najseksepilnijih i najpoželjnijih žena sveta.

Ivana Vušković

 
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt