HIT MODA ZA LETO 2020: ovo su haljine i suknje koje će nositi elegantne žene u Srbiji (FOTO)

HIT MODA ZA LETO 2020: ovo su haljine i suknje koje će nositi elegantne žene u Srbiji (FOTO) Foto: Profimedia

Tufne su ponovo zavladale modnom scenom i stale rame uz rame sa prugicama. Možete kombinovati oba dezena ili se odlučiti samo za jedan. Pregledajte ormare, tamo se sigurno kriju komadi koje dugo niste nosili!

Od tabua i negativne konotacije tokom srednjeg veka, kada su povezivane sa bolestima, preko polka plesa koji je postao popularan polovinom 19. veka, tufne su imale burnu istoriju.

Ne zna se tačna veza između ovog plesa i tufnica, ali pretpostavlja se da one oslikavaju veselu i vrcavu prirodu plesnih pokreta.

hit-moda-za-leto-2020-ovo-su-haljine-i-suknje-koje-ce-nositi-elegantne-zene-u-srbiji-foto-1

Tekstilni magovi iskoristili su ogromnu popularnost polke i počeli masovno da proizvode materijale s ovim dezenom. Mis Amerike 1926, nosila je tufnasti kupaći kostim, a zatim je i Volt Dizni obukao Mini Maus u tačkastu haljinu. Osim u modi, tufne su postale popularne i u muzici.

Frenk Sinatra otpevao je pesmu “Polka Dots and Moonbeams”, a Brajan Hiland singl “Itsy bitsy tini wini yellow polka dot bikini”.

hit-moda-za-leto-2020-ovo-su-haljine-i-suknje-koje-ce-nositi-elegantne-zene-u-srbiji-foto-3

Sve do danas, tufnice su neprolazni trend koji uvek rado prihvatamo. Možda je tajna njihove popularnosti u isticanju ženstvenosti i elegancije. Takođe, nosive su u svim prilikama, od kežual, do poslovnog dres koda.

Još ovog proleća mnogi dizajneri uvrstili su ih u svoje kolekcije, pa tako krase ženstvene haljine, ležerne pantalone, košulje, blejzere, ali i aksesoare poput tašni i cipela.

Blistajte u tufnama i tokom leta!

hit-moda-za-leto-2020-ovo-su-haljine-i-suknje-koje-ce-nositi-elegantne-zene-u-srbiji-foto-4

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa&Srećna

 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt